• 瀏覽: 21,095
  • 回覆: 127
  • 追帖: 3
我個樣本身童顏少少
仲記得4,5年前返工個時, 明明都21,22歲個個都會問你夠歲未呀, 你個樣仲成個中學生咁既, 又阿妹前阿妹後呢幾日有個新reception同事仔係00年出世呀!!
大家都會叫佢細佬, 而我地呢d已經係X姐, X哥

明明都仲係2字頭....
但好似已經出左黎做野好耐...
個世界好似逼住大家成長得好快咁

熱賣及精選
引用:
原帖由 秋蟬蛋 於 2021-3-30 01:08 PM 發表

我個樣本身童顏少少
仲記得4,5年前返工個時, 明明都21,22歲個個都會問你夠歲未呀, 你個樣仲成個中學生咁既, 又阿妹前阿妹後呢幾日有個新reception同事仔係00年出世呀!!

你就快比人叫姨姨

無計啦,逝者如斯夫,後浪推前浪。

三十路啦,如狠似虎般大食

90後都老啦,90年都30歲啦,係職場做野6,7年,點會仲比人叫細佬,細妹

引用:
原帖由 姦田 於 2021-3-30 03:10 PM 發表

90後都老啦,90年都30歲啦,係職場做野6,7年,點會仲比人叫細佬,細妹
想人搞佢細妹?

引用:
原帖由 秋蟬蛋 於 2021-3-30 01:08 PM 發表

我個樣本身童顏少少

你去街市都有機會有人叫你細佬妹

而家變叔叔嬸嬸

叫你阿姐阿哥 比面你

如果佢叫你呀姐,如果佢係女就叫返佢叫姐,男嘅叫返佢呀叔

so? 咁又點. 你都係要成長. 

人生必經,學下做師兄師姐,咪可以體驗senior既苦況,講真90後好多都做咗老豆老母,仲細咩

Auntie

就嚟叫三旬男子

提示:支持鍵盤翻頁左 右