• 瀏覽: 10,107
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
睇中醫跌打點會冇醫生紙?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
搵d工放假可以放閒日囉!
又唔肯
普遍人心態,自己食飯,人地食香

回覆 引用 TOP

我當日受傷入醫院,出院後醫生開左個半月病假,後來每個星期我要去醫院一次洗傷口,見護士唔係醫生,唔當覆診,但公司都比我扣病假。

回覆 引用 TOP

唔休做咪係噉囉。大把專科醫生仲要畀現金添啊。

回覆 引用 TOP

咁不滿可以睇私家喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-3-31 01:39 PM 發表

香港嘅醫療制度一直以來都有問題, 政府高官+忠誠廢物又要做嘅唔做, 唔做嘅就double, 無計架嘞
香港公家捱夜頂更醫生,我留醫時夜更醫生樣忙.

回覆 引用 TOP

叫你轉返5-9,你肯唔肯?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-31 10:15 AM 發表

打波傷左條十字韌帶, 上年年假又用曬,
專科覆診只有到診紙, 比唔到病假紙, 變左淨係可以扣AL

我另一個同事又係, 隻手有網球肘, 明明係職業勞損
但去睇專科醫生都話開唔到病假, 只可以係到診紙

其實唔係想呃病假, 點解診所唔可以開夜少少,
好似D GYM / 按摩院 / Salon D時間咪幾好,
係咪入夜醫生要訓覺.....定趕住同屋企人朋友食晚飯 ...
咁咪俾錢睇私家囉
無錢呀?

公司制度問題,我之前間公司覆診唔使扣假。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-31 10:15 AM 發表

係咪入夜醫生要訓覺.....定趕住同屋企人朋友食晚飯 ...
我都唔明政府如"物理治療"等點解唔開足7日或星期六都有?大佬去得做物理治療不會1-2次搞掂.好多打工仔不可以吓吓請假.就算6日不可.平時都唔好收5:00啦.應19:00差不多.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2021-4-2 12:15 PM 發表

咁咪俾錢睇私家囉
無錢呀?
白痴問題

引用:
原帖由 chandaiman05 於 2021-4-3 06:18 PM 發表

白痴問題
都算係架!
咁撚大個人都唔識處理呢種情況

回覆 引用 TOP

制度制度制度

回覆 引用 TOP

引用:

咁你記得覆診食藥
勿放棄治療

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]