• 瀏覽: 10,109
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
銀行夠係啦,唔屌埋銀行唔提供24小時櫃台服務

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
咁人地醫生都係正常時間返工者 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-31 10:15 AM 發表

打波傷左條十字韌帶, 上年年假又用曬,
專科覆診只有到診紙, 比唔到病假紙, 變左淨係可以扣AL

我另一個同事又係, 隻手有網球肘, 明明係職業勞損
但去睇專科醫生都話開唔到病假, 只可以係到診紙

其實唔係想呃病假, 點解診所唔可以開夜少少,
好似D GYM / 按摩院 / Salon D時間咪幾好,
係咪入夜醫生要訓覺.....定趕住同屋企人朋友食晚飯 ...
睇私家專科囉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-31 10:15 AM 發表

係咪入夜醫生要訓覺.....定趕住同屋企人朋友食晚飯 ...
唉!你一味諗自己,都冇企係老闆角度諗過!
升職唔會考慮你先

回覆 引用 TOP

通宵好唔好

回覆 引用 TOP

冇辦法啦

回覆 引用 TOP

我公司都可以當病假請...唔明有咩問題?

活在當下

回覆 引用 TOP

醫生都係上班一族, 又唔用佢地角度想下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-3-31 04:37 PM 發表

讀咁多書,考個醫生,就係想準時返工準時收工,固定9小時準時!同你班螞民返10至12小時,咁我醫生咪唔值租?仲要係專科收得貴先至叫專業象徵!藥物另計!你估阿豬阿狗可以做吖?醫德算乜,賺錢最實際!
全世界只有香港乜都冇,狀元先鍾意讀醫

回覆 引用 TOP

引用:

覆診就取 NPL吧。

假留去旅行。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

去私家囉

回覆 引用 TOP

引用:

我哋單位嘅就診紙都系可以當病假請,之不過依據情況睇請假時間

回覆 引用 TOP

銀行都係啦班曱甴

回覆 引用 TOP

我公司好似可用覆診紙(可能要加埋收據). 

回覆 引用 TOP

唔會有人理 永遠都唔會改善 打工仔就係咁

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]