• 瀏覽: 28,365
  • 回覆: 184
  • 追帖: 7
話說早2個月轉左工,個時有個中年男人同HR同我interview
個時佢冇咩出聲,但interview你理得人地出唔出聲

呢2個月,我以為佢係其中一d老細
因為佢冇咩出現係公司,係有人黎interview先見到佢
同埋d HR見到佢都會好恭敬

點知我今朝係HR房出面幫手Set up d復活節deco
聽到入面講「師傅話今日個candidate應該好反骨喎...」「下,上次個女仔又話有腮骨,好有事業心?」「佢話男人有腮骨就反骨,女人有有腮骨就事業心」

跟住我問返d同事,原來佢地都知
佢地仲話我地升manager級都一定要係嘴大高鼻先可以...

熱賣及精選
有d 要夾埋八字

引用:
原帖由 雨中灰達人 於 2021-4-1 12:07 發表

有d 要夾埋八字
我就係咁樣招聘下屬

金玄棧@玄武子
樣衰就一定唔會請啦

回覆 引用 TOP

哈哈!你公司是星相學架

一向都係以貌取人

撈偏通常係咁,HR 都有科 撈偏mgt

引用:
原帖由 offlinechat 於 2021-4-1 11:42 AM 發表

話說早2個月轉左工,個時有個中年男人同HR同我interview

聽到入面講「師傅話今日個candidate應該好反骨喎...」「下,上次個女仔 ...
公司撈偏?

証明老闆好迷信 !😨

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-4-1 02:03 PM 發表

証明老闆好迷信 !😨
唔系迷信,你睇陳x佳個相喇,直頭系額頭開鑿字

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-4-1 12:49 PM 發表

我就係咁樣招聘下屬
下...咁八字要拎埋佢出世時辰?

引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2021-4-1 01:29 PM 發表

撈偏通常係咁,HR 都有科 撈偏mgt
撈偏mgt???

但我公司唔係撈偏架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-4-1 02:03 PM 發表

証明老闆好迷信 !😨
好彩公司一入冇個d咩瀑布陣...

引用:
原帖由 offlinechat 於 2021-4-1 11:42 AM 發表

聽到入面講「師傅話今日個candidate應該好反骨喎...」「下,上次個女仔 ...
有乜禁出奇,你少見多怪啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 offlinechat 於 2021-4-1 14:51 發表

下...咁八字要拎埋佢出世時辰?
本人算命也不一定要知道別人的八字

金玄棧@玄武子
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]