• 瀏覽: 4,571
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
18歲P牌 月薪25000 想買架17年Audi A4 30TFSI S LINE 預算19-22萬左右
唔使俾家用 自己月支出5000左右 養呢架車 壓力大唔大

精選汽車
18歲 月薪25000 >?
賣seafood ?

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-4-3 11:20 PM 發表

賣seafood ?
生果檔

一炮定分期先?

引用:
原帖由 今次大蕉鳥 於 2021-4-5 11:36 AM 發表

一炮定分期先?
一炮過

引用:
原帖由 CocTiye 於 2021-4-5 11:37 AM 發表

一炮過
一炮過就咩車都ok啦。3000停場?

引用:
原帖由 今次大蕉鳥 於 2021-4-5 11:38 AM 發表

一炮過就咩車都ok啦。3000停場?
差唔多

總之乜野都係錢、養車費用邊有得計、要計就含得x啦

每月計都幾好計,油錢當你日日揸50公里,2蚊1公里,50x26日=1300公里,7除8扣當2000公里x2蚊都要4000蚊,停車場大概計最平都要3000,牌費燕梳當你每月平均800蚊,維修保養當你每月1000蚊,全部加埋就大概係4000+3000+800+1000=8000至9000度啦

位置q 1拖2 
2串1 一千蚊注..咁買..
引用:
原帖由 老狗 於 2021-4-8 01:47 PM 發表

每月計都幾好計,油錢當你日日揸50公里,2蚊1公里,50x26日=1300公里,7除8扣當2000公里x2蚊都要4000蚊,停車場大概計最平都要3000,牌費燕梳當你每月平均800蚊,維修保養當你每月1000蚊,全部加埋就大概係4000+3000+800+1000=8000至9000度啦
Thx!

保費起碼萬五六一年,仲要無幾多間肯做

保費有信心就只買第三保,平好多;油錢睇每天用里數,假日車就差好遠,想便D, 保養有些部份需DIY。

kokong
引用:
原帖由 CocTiye 於 2021-4-1 11:11 PM 發表

18歲P牌 月薪25000 想買架17年Audi A4 30TFSI S LINE 預算19-22萬左右
一炮過無乜問題,我11年前一炮過買部二手2007年A3 2.0T,揸到依家,當時一個月得$16000度人工。唔計牌費燕梳,一個月平均入$2xxx油同停車埸,其他使費唔大。

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
引用:
原帖由 CocTiye 於 2021-4-1 11:11 PM 發表

唔好做馬路炸彈就得啦,安全第一,留一萬一個月養車就ok啦

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-4-3 11:20 PM 發表

賣seafood ?
師兄你唔低得人地高薪?你肯做5萬都得啦,建造業幫到你😊

主題標籤 #audi #奧迪
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]