• 瀏覽: 2,637
  • 回覆: 18
《伊蘇9》發佈更新檔 在PS5主機上支持4K分辨率
《伊蘇9》在新平台上獲得更新。更新後遊戲將會支持4K分辨率,還會修復一些小bug。該更新目前已經面向日區提供,更新後的遊戲版本為1.07。

在《伊蘇9》的遊戲官網上,Falcom對更新內容進行了介紹。文章表示,1.07版更新檔將讓《伊蘇9》在PS5主機上完全支持4K分辨率。之前嘗試使用PS5加載本作的玩家可能會發現一些性能問題甚至崩潰現象。《伊蘇9》並不是一款PS5遊戲,但可通過向下兼容功能運行,這款最新補丁專門優化了本作在次世代主機上的體驗。該補丁還對遊戲中其它的一些bug進行了修復,比如部分玩家發現自己無法使用確認按鈕發送信息的bug。
目前,該補丁僅面向日區提供,英文版最新版本為1.01,其它地區需要耐心等待官方提供後續更新。
《伊蘇9》現已登陸PS4,並通過向下兼容功能登陸PS5平台,另外將於今年夏天登陸NS和PC Steam平台。

熱賣及精選
伊蘇9剛出來估計很貴,我想等等看打折,或者ns版本⋯⋯

There Is No God Wonderful New World
改左4K都唔會好大分別。。
不如提升fps好啲

引用:
原帖由 廣瀨康一 於 2021-4-4 01:42 AM 發表

伊蘇9剛出來估計很貴,我想等等看打折,或者ns版本⋯⋯
之前PS store打過折, 都是200蚊左右

我買了二手 PS4 版。
呢個好玩。

畫面表現上迷宮還好,至於城鎮, 牧場原有模組相比8代簡陋很多,一眼意為係ps2遊戲

引用:
原帖由 healchu 於 2021-4-4 02:23 AM 發表

之前PS store打過折, 都是200蚊左右
現在還在打折嗎?我的PS4都好幾個月沒開機了

There Is No God Wonderful New World
引用:
原帖由 廣瀨康一 於 2021-4-6 08:37 PM 發表

現在還在打折嗎?我的PS4都好幾個月沒開機了
依家冇la. 好耐之前

巴哈姆特的介紹越來越偏差了, 伊蘇 IX仍然是單線劇情, 沒過主線劇情的話, 能開放的區域有限.

引用:
原帖由 salabit 於 2021-4-4 03:51 PM 發表

畫面表現上迷宮還好,至於城鎮, 牧場原有模組相比8代簡陋很多,一眼意為係ps2遊戲
畫面係咪差過第8代就見仁見智
第8集以鮮色為主,第9集就暗色為主,睇落去會有大分別
呢間細廠唔好期望佢畫面有咩大進步,始終budget有限。
但隻game雖然畫面一般但一致好評

引用:
原帖由 healchu 於 2021-4-7 03:54 AM 發表

依家冇la. 好耐之前
可惜了

引用:
原帖由 廣瀨康一 於 2021-4-8 07:33 PM 發表

可惜了
等下啦!耐不耐又做特價。

引用:
原帖由 healchu 於 2021-4-7 12:07 PM 發表

畫面係咪差過第8代就見仁見智
第8集以鮮色為主,第9集就暗色為主,睇落去會有大分別
呢間細廠唔好期望佢畫面有咩大進步,始終budget有限。
但隻game雖然畫面一般但一致好評
依個我知
就係由伊蘇8開始切入falcom作品叢集。貪他即時及爽快戰鬥非常對正我口味,伊蘇9中文版推出前已急不及待預訂日服下戴版,so我同時有中/日豪華下戴版。至於始源提不起勁玩....

除此之外
空之軌跡3部曲
零之軌跡
碧之軌跡
閃之軌跡4部曲
創之軌跡

亦全數入手

引用:
原帖由 salabit 於 2021-4-10 03:37 AM 發表

依個我知
就係由伊蘇8開始切入falcom作品叢集。貪他即時及爽快戰鬥非常對正我口味,伊蘇9中文版推出前已急不及待預訂日服下戴版,so我同時有中/日豪華下戴版。至於始源提不起勁玩....

除此之外
空之軌跡3部曲
零之軌跡
碧之軌跡
閃之軌跡4部曲
創之軌跡

亦全數入手
伊蘇舊作都好玩,推薦樹海, 伊蘇1,2 eternal,  同伊蘇6,但都係舊game,  未必人人接受到啲舊畫質同玩法。。

falcom的遊戲我都差不多集齊。
畫質一般。
但是系統和故事性強。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]