• 瀏覽: 10,461
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
我都知响馬路踩單車好過癮,不過而家啲人技術又唔夠,以為踩單車有權可以阻住後面嘅車,好無公德心

精選汽車
唔流血 唔流眼淚

引用:
原帖由 edgar329818 於 2021-4-5 03:23 PM 發表

現場兩線行車,自己行右線扒頭已經完事
前面果架如果系26平排你糸咪又要呠鳩人先扒頭呀?
你未見過兩個PoPo平排呀?
有冇呠鳩佢呀?
咁L叻?!
有冇為佢好呀?都吾L用腦
犯開法的, 永不了解守法的人, 直到自己仆街到永永遠遠, 啊門!

安全爬頭可以過,擺明有燥狂症,小心馬路炸彈🙄🤔😴🥱

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-4-4 04:21 AM 發表

一般而言,應靠左行,保持單排行車,並以穩定速度前進。
。。。。。
 新修訂《道路使用者守則》中〈所有駕駛人須知〉關於單車的新增條文: 「駕車時如遇有騎單車者在前,便應保持耐性。」
忍你媽西

引用:
原帖由 tko_investor 於 2021-4-4 09:58 PM 發表

單車上公路唔駛牌真係好L唔正常, 唔理90歲定12歲, 衝紅燈, 亂CUT線, 撞到人/車 都沒法追究, 搞到D公路單車L無法無天.
而且公路維修保養要錢架, 揸車要俾牌費, 才能有道路使用權. D單車L一毫子唔駛就可享有道路使用權, 合理咩?
如果單車可以比牌費就好了,即時踩住路中行爽好多

引用:
原帖由 籠中大大老闆 於 2021-4-6 09:58 PM 發表

如果單車可以比牌費就好了,即時踩住路中行爽好多
我寧願D 單車人士俾牌費踩路中間, 好過係我傍邊同我平排行..

引用:
原帖由 少理鹵味臭大你 於 2021-4-4 03:40 PM 發表

仆街巧遇冚家剷
全對!冇個啱

有片有真相,報警拉柒呢兩條單車撚啦。

引用:
原帖由 edgar329818 於 2021-4-4 03:50 PM 發表

哩兩個單車L雖然平排,但只佔一個車位。
片主哩D正仆街,現場兩線行車,自己行右線扒頭已經完事,又要响晒按又要屌人!
系咪條路你嫁?

Ps:我都揸車不是單車L
扮L晒魚蝦蟹!好明顯你就係單車L!片中雖然有快慢兩條行車線,兩條單車L又要踩馬路、又要平排講嘢!車主響安教精佢地,比下次遇5噸半有殺冇賠!

點解咁多人覺得正苦廢系有原因, 單車系馬路行唔使牌唔使保險, 如果單車撞到人咁點呢? "呀對唔住拜拜"? 咁人系馬路行系咪又得呢?

引用:
原帖由 edgar329818 於 2021-4-4 03:50 PM 發表

哩兩個單車L雖然平排,但只佔一個車位。
片主哩D正仆街,現場兩線行車,自己行右線扒頭已經完事,又要响晒按又要屌人!
系咪條路你嫁?

Ps:我都揸車不是單車L
山頂踩車仲L衰路已窄都仲搞平排上山,吊佢D卜佳單車L

如果每一日撞死兩個睇吓仲有冇人敢揸出馬路!仲要爆頭死狀恐怖

引用:
原帖由 edgar329818 於 2021-4-5 04:00 PM 發表

夠鈡返去瀬伱Lo毛西啦!
快啦!吾系陣間有客吖
你D家剷吾知吾好出黎七啦

假如事件鬧上法庭,誰會扣分🙄🤔😂🥜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]