• 瀏覽: 10,457
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
啲單車友真係...

精選汽車
引用:
原帖由 pro2 於 2021-4-7 01:36 AM 發表

你D家剷吾知吾好出黎七啦
你想我比條乚你含,吾系咁易嫁。

引用:
原帖由 pro2 於 2021-4-7 01:36 AM 發表

你D家剷吾知吾好出黎七啦
雖然你x家剷,但都吾代表你有資格同我含L嫁

引用:
原帖由 黑羊媽 於 2021-4-4 03:21 PM 發表

我覺得出馬路踩嘅單車都需要有車牌, 而家根本無法無天,大曬; 要其他道路使用者當佢係交通工具 ,佢就應該要有牌
對的,撞左車又話無錢賠,又無第三者保險

引用:
原帖由 edgar329818 於 2021-4-4 03:50 PM 發表

哩兩個單車L雖然平排,但只佔一個車位。
片主哩D正仆街,現場兩線行車,自己行右線扒頭已經完事,又要响晒按又要屌人!
系咪條路你嫁?

Ps:我都揸車不是單車L
另一條係逆線黎架天才。

引用:
原帖由 我正在說謊 於 2021-4-4 02:40 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=X9xNrTaQsR4
車CAM直擊 - Single Line Not Parallel - YouTube

呢啲「高尚單車能人」,一陣撞死佢哋就唔好啦,個司機太好心。

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
引用:
原帖由 Capslock 於 2021-4-4 03:29 PM 發表

識字嘅就自己睇。單車L都要負刑責㗎。
好多「單車能人」係連中文字都未識睇,以為自己大能晒。

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
引用:
原帖由 我正在說謊 於 2021-4-4 02:40 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=X9xNrTaQsR4
車CAM直擊 - Single Line Not Parallel - YouTube

而家單車己變成一種玩具。
這種玩具可以在馬路上行走,
但就唔洗俾路費,即係唔洗買行車證,
但就可以分享到福利。在分享的情況下,
都要互相遷就,互惠互利為上。

引用:
原帖由 黑羊媽 於 2021-4-4 03:21 PM 發表

我覺得出馬路踩嘅單車都需要有車牌, 而家根本無法無天,大曬; 要其他道路使用者當佢係交通工具 ,佢就應該要有牌
眼見而家踩單車的人,
好多都係架單車好靚,
好醒,好高級,
但人就好奇離,
著得好靚,人好肥,
技術好差,唔守交通規則。
係行上路上踩,又無買第三者保險,
撞到人同物都唔知點搞。

引用:

其實單車係超高科技產品,同變型金剛transformer同一class。
係馬路佢變交通工具,去到行人路,斑馬線又自動變行人。係地鐵又變成隋身行李。
係交通燈前,又會根據車燈,定行人燈係綠,自動變。真係同睇科幻片一樣!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-4-4 04:21 AM 發表

一般而言,應靠左行,保持單排行車,並以穩定速度前進。
。。。。。
 新修訂《道路使用者守則》中〈所有駕駛人須知〉關於單車的新增條文: 「駕車時如遇有騎單車者在前,便應保持耐性。」
忍你個high

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2021-4-7 01:30 AM 發表

如果每一日撞死兩個睇吓仲有冇人敢揸出馬路!仲要爆頭死狀恐怖
咁又唔使爆頭既..
磨斷隻腳咁就一世就慘D

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-4-9 01:22 PM 發表

眼見而家踩單車的人,
好多都係架單車好靚,
好醒,好高級,
但人就好奇離,
著得好靚,人好肥,
技術好差,唔守交通規則。
係行上路上踩,又無買第三者保險,
撞到人同物都唔知點搞。
我係一個粉嶺大既60後,我靚仔既時候都會用單車做local交通工具。搭車出入九龍,大埔道亦周時見有人練車。人人都比起而家D玩玩下,也也烏既定好多,就算有大車旁邊過,都唔會震滕滕。

high到佢地就大獲了,點都係揸車個個錯

引用:
原帖由 ED1988 於 2021-4-9 03:18 PM 發表

我係一個粉嶺大既60後,我靚仔既時候都會用單車做local交通工具。搭車出入九龍,大埔道亦周時見有人練車。人人都比起而家D玩玩下,也也烏既定好多,就算有大車旁邊過,都唔會震滕滕。
我年輕時是香港單車聯會的會員,每週都有參賽,
當時的道路無而家咁好,又窄,但我地都好守規矩,
唔會亂來,最多係落青山公路同落黃大仙時,
被警察影左快相之嘛。被警察警告幾句。
睇返而家踩車果班,車同著的衫就真係好靚,
但人的技術就同我地差天共地了。而且無道路的道德。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]