• 瀏覽: 6,539
  • 回覆: 504
  • 追帖: 2
本主題由 粵X 於 2021-4-14 10:18 PM 移動
你們的愛情故事,讓我捨不得睡,只想知道戀情的發展。。。。

一個長於婦人之手,性格優柔寡斷,但擁有一對靈敏的耳朵,造就他能輕易學習多國語言的能力。

另一個,長期被當成男生般成長,其性格冷靜果斷,是一名女博士。

清朝規定父母有責幫孩子訂婚配,違規者會遭刑罰。結果他倆都極力反對自己的婚事,尤其男方非常欣賞女方勇敢對抗封建制度,勇於走出自己的人生。

他倆相遇、相知、相惜,最後由胡適證婚,中國第一對民間博士夫妻終於誕生了。

一輩子相伴到老,直到生離死別把他們永遠分開。。。。。那一刻他哭得像孩子般說:「有她的地方,我才有家,我永遠失去我的家。」

照片中的楊步偉圓圓胖胖的,但有一顆聰慧的頭腦,而趙元任就是喜歡她的勇敢、聰明。其實女人應該找一個懂得欣賞她靈魂的男人,如果只純粹欣賞你的樣貌、妙曼的身材,年華易老,一切的甜美也易逝。。。。

柄你
熱賣及精選
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-4 11:12 PM 發表

你們的愛情故事,讓我捨不得睡,只想知道戀情的發展。。。。

一個長於婦人之手,性格優柔寡斷,但擁有一對靈敏的耳朵,造就他能輕易學習多國語言的能力。

另一個,長期被當成男生般成長,其性格冷靜果斷,是一名女博士。

清朝規定父母有責幫孩子訂婚配,違規者會遭刑罰。結果他倆都極力反對自己的婚事,尤其男方非常欣賞女方勇敢對抗封建制度,勇於走出自己的人生。

他倆相遇、相知、相惜,最後由胡適證婚,中國第一對 ...
愛情令人嚮往……

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-4 11:36 PM 發表

愛情令人嚮往……
但太多人借用愛情2字呃飲呃食,呢種一見傾心,仲要行一輩子

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-4 11:37 PM 發表

但太多人借用愛情2字呃飲呃食,呢種一見傾心,仲要行一輩子
如果可以行一輩子就5會小3或離婚出現,反正好多理由講分開啦

柄你
妳自己首先諗下有冇人要先

引用:
原帖由 強勁的🐴 於 2021-4-5 12:00 AM 發表

我?有冇人要?你不如問有冇人識欣賞先

柄你
引用:
原帖由 強勁的🐴 於 2021-4-5 12:00 AM 發表

好問題

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-4-5 12:07 AM 發表

好問題
14碎,關你鬼事

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-4 11:38 PM 發表

如果可以行一輩子就5會小3或離婚出現,反正好多理由講分開啦
有咪無左愛情囉,再揾。

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-5 12:55 AM 發表

14碎,關你鬼事
愛情是人生一大課題絕對值得研究

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-5 12:02 AM 發表

我?有冇人要?你不如問有冇人識欣賞先
有我 可否 HeHe

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-5 01:03 AM 發表

有咪無左愛情囉,再揾。
女人搵5起青春有限

柄你
引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-4-5 01:47 AM 發表

愛情是人生一大課題絕對值得研究
讀你既書啦,幾時到你插嘴

柄你
引用:
原帖由 Patronuses 於 2021-4-5 09:14 AM 發表

有我 可否 HeHe
okok,基路易行,今日上華山行街街

順手茗菊花

柄你
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-5 10:57 AM 發表

讀你既書啦,幾時到你插嘴
唔係咁講既,謙叔都好多野學到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]