• 瀏覽: 1,207
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
要真正咁真心悔改,遵守神的誡命和主耶穌真道。戒祭偶像之物,戒祭偶像,戒姦淫,戒血,戒勒死的牲畜。

遵守神的誡命,就算係條街度撞到,都會感覺得到個個係弟兄姊妹。好似真正親人一樣,唔係靠把口講就係,冇得呃架,good luck。

(送上經文啓示錄14:12,聖徒都係基督徒,所以基督徒要點呀。)

啓示錄14:12

"聖徒的忍耐就在此,他們是守神誡命,和耶穌真道的。"

馬太福音12:50

"凡遵行我天父旨意的人,就是我的弟兄姐妹和母親了。"

熱賣及精選
引用:
原帖由 Gupa 於 2021-4-5 07:50 AM 發表

要真正咁真心悔改,遵守神的誡命和主耶穌真道。戒祭偶像之物,戒祭偶像,戒姦淫,戒血,戒勒死的牲畜。

遵守神的誡命,就算係條街度撞到,都會感覺得到個個係弟兄姊妹。好似真正親人一樣,唔係靠把口講就係,冇得呃架,good luck。

(送上經文啓示錄14:12,聖徒都係基督徒,所以基督徒要點呀。)

啓示錄14:12

"聖徒的忍耐就在此,他們是守神誡命,和耶穌真道的。"

馬太福音12:50

"凡 ...
送上經文。

約翰一書2:3-4

"我們若遵守他的誡命,就曉得是認識他。人若說我認識他,卻不遵守他的誡命,便是說謊話的,真理也不在他心裡了。"

約翰一書5:2-3

"我們若愛神,又遵守他的誡命,從此就知道我們愛神的兒女。我們遵守神的誡命,這就是愛他了,並且他的誡命不是難守的。"

包唔包受浸同加入教會?
如真做到不是吹水當然就應是我家人啦~~~

Good luck?
信運氣?
一般基督徒唔講good luck 架.....係講God Bless 架.....
咁搞法點“感覺”到G姐係姊妹

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
「好似真正親人一樣」

(馬可福音 Mark 13:12)
弟兄要把弟兄,父親要把兒子,送到死地,兒女要起來與父母為敵,害死他們。
Now the brother shall betray the brother to death, and the father the son; and children shall rise up against their parents, and shall cause them to be put to death.

引用:
原帖由 cctvb33 於 2021-4-5 01:46 PM 發表

「好似真正親人一樣」

(馬可福音 Mark 13:12)
弟兄要把弟兄,父親要把兒子,送到死地,兒女要起來與父母為敵,害死他們。
Now the brother shall betray the brother to death, and the father the son; and children shall rise up against their  ...
@Gupa 越黎越離地......明明聖經都唔係咁講

「你們要防備假先知。他們到你們這裡來,外面披著羊皮,裡面卻是殘暴的狼。凡好樹都結好果子,惟獨壞樹結壞果子。」(太七15~18)

「你們禱告的時候,不要像偽善的人那樣。他們喜愛站在會堂裡和十字路口禱告,好讓人看見。我確實地告訴你們:他們已經得到了他們的報償。

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-4-5 03:58 PM 發表

@Gupa 越黎越離地......明明聖經都唔係咁講

「你們要防備假先知。他們到你們這裡來,外面披著羊皮,裡面卻是殘暴的狼。凡好樹都結好果子,惟獨壞樹結壞果子。」(太七15~18)

「你們禱告的時候,不要像偽善的人那樣。他們喜愛站在會堂裡和十字路口禱告,好讓人看見。我確實地告訴你們:他們已經得到了他們的報償。
哦~唔係,佢意思唔係話要視主內弟兄姊妹好似我貼嘅個節經文講嘅咁同不信嘅親生親人一樣要有個種關係。

佢只係唔熟聖經,唔知聖經有個節,所以誤以為屬天親人與不信的屬地親人嘅關係係可以一模一樣。

咁樣由此可知佢同不信嘅屬地親生親人係一家親,完全冇耶穌講嘅個種關係問題出現過(至少佢唔認為同佢啲親人會有因基督的緣故而會產生衝突、矛盾嘅關係),咁我哋就可以知道佢都係屬地而唔係屬天屬靈屬神屬基督,除非佢嘅一家親生親人都一樣係主內啦。

但一個好基本嘅問題又再次出現啦,係基版會係一件光明正大嘅事點解佢全部都會以「唔使交代」咁迴避晒呢(例如受浸返教會個啲),乜呢啲對於基督徒群體來說唔係一啲光榮嘅事可以歸光榮於主嘅咩?點解佢要將之隱瞞、迴避以致咁樣會虧缺了神的榮耀呢?

所以答案已經呼之欲出⋯⋯

聖徒相通呀

㢢在有人自以為自己係聖徒但其實唔係囉,一直係度一廂情願

判邊個係聖徒唔係個一兩句聖經嘅,係審判者囉

引用:
原帖由 Gupa 於 2021-4-5 07:56 AM 發表 

送上經文。

約翰一書2:3-4

"我們若遵守他的誡命,就曉得是認識他。人若說我認識他,卻不遵守他的誡命,便是說謊話的,真理也不在他心裡了。"

約翰一書5:2-3

"我們若愛神,又遵守他的誡命,從此就知道我們愛神的兒女。我們遵守神的誡命,這就是愛他了,並且他的誡命不是難守的。"
好吧!就以耶戶做例子,那麼你會不會殺咗亞哈剩餘的人,包括亞哈的兒子、妻子、拜巴力的人、拆除金牛犢?

引用:
原帖由 sunny7day 於 2021-4-6 03:04 PM 發表

聖徒相通呀
其實乜叫聖徒相通......點解我同G姐通唔到既

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-4-9 03:15 PM 發表

其實乜叫聖徒相通......點解我同G姐通唔到既
你不是聖徒

引用:
原帖由 sunny7day 於 2021-4-9 03:17 PM 發表

你不是聖徒
定係G姐唔係聖徒.......到底乜野係聖徒?

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-4-9 03:18 PM 發表

定係G姐唔係聖徒.......到底乜野係聖徒?
聖徒在聖經裡指合神心意嘅基督徒

引用:
原帖由 sunny7day 於 2021-4-9 03:19 PM 發表

聖徒在聖經裡指合神心意嘅基督徒
@Gupa 點知自己合唔合神心意 呢家connect 唔到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]