• 瀏覽: 2,567
  • 回覆: 24
CAPCOM官方公佈了《怪物獵人 崛起》下一個版本大更新Ver 2.0的全新大圖,分別是將在2.0版本中增加的怪物“霸主雄火龍”和“霞龍”。

該更新預計於4月底正式推出,將解鎖獵人們的HR等級上限,同時增加更多的新怪物。

此外,官方公佈的新圖中還透露了之後3.0版本的更新信息,除了慣例加入新怪物,Ver 3.0還將追加全新的游戲結局,推出時間尚未公佈。《怪物獵人 崛起》現階段的“結局”已經埋下了新的伏筆,3.0版本或將揭曉故事的全貌。

熱賣及精選
我都未打爆咁快有新結局

支持

期待

新手一問。
係網上見有分普通版同豪華版,有乜分別?
網上買定買實體好?係咪會自動更新?

玩完一套裝之後就有啲悶了
無乜心機精神去學另一種武器同刷刷刷

我而家玩咗六十幾個鐘
始終重拾唔到世界玩幾百個鐘嘅心情

引用:
原帖由 hako 於 2021-4-6 06:36 PM 發表

我而家玩咗六十幾個鐘
同感,我尋日先有時間打爆,總共都係打咗四十幾個鐘。爆咗之後都唔太想繼續玩。MHW打咗成二千個鐘,到而家都仲想繼續玩。

引用:
原帖由 hako 於 2021-4-6 06:36 PM 發表

我而家玩咗六十幾個鐘
只可以話, 太易玩無挑戰性, 而家啲武器, 又多無敵反擊技, 連啲怪動作都唔駛睇唔駛避, 一味斬, 開技, 斬, 開技, 變得隻隻怪都可以無腦打, 一種武器能清所有怪, 你又點會練另一種武,  加上亞豬亞狗話咁易做到任何一套上位裝, 你又點會有動力去再打裝出嚟show off, 所以我預期, 啱啱呢個假期過後, 大把人放二手

啲裝無乜好選擇
就算換咗裝都係一樣咁劈
啲怪出招都唔洗避
攞個盾擋住飛埋去又劈過

新結局係咪話多咗兩條新龍,火神龍同水神龍出黎,同風神龍、雷神龍雜交,生咗超級龍神、擊龍神、幻龍神同強龍神?

引用:
原帖由 全力蛋散 於 2021-4-8 02:40 PM 發表

新結局係咪話多咗兩條新龍,火神龍同水神龍出黎,同風神龍、雷神龍雜交,生咗超級龍神、擊龍神、幻龍神同強龍神?
故事結局9成係G位啦
肯定費事諗新故事

引用:
原帖由 zzza 於 2021-4-8 04:47 PM 發表

故事結局9成係G位啦
肯定費事諗新故事
應該唔係。每一集MH其實都會出兩隻,例如MH同MHG,MH2同MH2G,MHW同MHWI。
要去到G位會有大型付費DLC。要去到呢個階段通常都要年幾時間。所以無咁快會出G位。
以佢既發展,除咗風雷神龍,一隻亞種同古龍都未出,所以會出一堆亞種同古龍先。
以前MHW去到上位,係有ALPHA同BETA裝,舊MH年代都有分近戰裝同遠戰裝。但今集上位每隻龍都係一套裝,所以有機會每條龍會多一套裝都唔出奇。但我覺得佢係偷工減料出少套既機會大D。
最後就係歷戰種,我覺得都未必會出,因為過往MHW出歷戰種主要係用黎刷珠。今集既珠係用料砌……所以暫時唔會有打歷戰既誘因。

網上買定買實體好?

而家咁多人都追求快速爆機,內容一下就畀人挖曬出嚟,如果唔快啲出新嘢,好快就冇討論熱度

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]