• 瀏覽: 7,654
  • 回覆: 132
  • 追帖: 4
裝分體冷氣機 淨裝機 一匹預幾錢左右先合理??
同樣基本安裝 有D報$1800 有D報成$3000 差咁遠

熱賣及精選
基本 1600 , 12 尺喉 水喉。唔使再加嘢就係 1600. 新裝 有窗台 有去水位 有電制位 淨冷. 唔穿線 唔分開包喉 唔做架 無特別要求就 1600。 冷暖機有啲公司 基本係 1600+300 

有嘢你就煩,遂樣嘢計,幾十至幾百做一樣。

你如果有嘢後加,一齊計埋咪 3000,又無相無圖,點報價???去到乜都整就係大乜鑊

2000師兄揾人裝左未

回覆 引用 TOP

窗口改分體要比埋玻璃費,,我都要比,,我揾個間裝要1900,,加變頻線200,,,裝要2100,,,,樓主間唔係 係觀塘嗎?有人幫襯觀塘奶野

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-4-6 04:47 AM 發表

基本 1600 , 12 尺喉 水喉。唔使再加嘢就係 1600. 新裝 有窗台 有去水位 有電制位 淨冷. 唔穿線 唔分開包喉 唔做架 無特別要求就 1600。 冷暖機有啲公司 基本係 1600+300 

有嘢你就煩,遂樣嘢計,幾十至幾百做一樣。

你如果有嘢後加,一齊計埋咪 3000,又無相無圖,點報價???去到乜都整就係大乜鑊
有幾多個可以$1600埋單?做到抽15分鐘真空,冷氣管同電線分開包已經唔錯,都係果句,唔怕煩問多幾間,後面問題就小啲!

引用:
原帖由 朗拿忠 於 2021-4-6 04:57 PM 發表

窗口改分體要比埋玻璃費,,我都要比,,我揾個間裝要1900,,加變頻線200,,,裝要2100,,,,樓主間唔係 係觀塘嗎?有人幫襯觀塘奶野
觀塘係我中伏那間嗎,那間收得平,但好那西下。
你1900係基本裝+玻璃+鋁架嗎?
我黎緊仲要裝一部,很多店都要收變頻線,呃錢嘅,避震膠明明有送,又要加錢,基本安裝其實係包乜鬼,間間唔一樣。。

搵人裝分體好頭痛,肯洗錢都擔心中伏

引用:
原帖由 darkstealer 於 2021-4-6 05:21 PM 發表

我黎緊仲要裝一部,很多店都要收變頻線,呃錢嘅,避震膠明明有送,又要加錢,基本安裝其實係包乜鬼,間間唔一樣。。
係呀,,就係怕係你個間,睇相冇話要鋁架,,我有石屎窗位,,拆機加裝玻璃450,,變頻線要200,,,裝1900,,,又係包去水喉個d,,,,喉加尺90蚊尺,,上門睇位100有得回,,,有間初初個價好平,,,但越講越貴,,,日立18cwk 8200包基本,但睇位200冇得回,,話東涌,送貨200,,,最大獲拆窗口機300,,裝玻璃有2個方案 一係自己買佢同你裝,第2比3至400裝玻璃,,至怕自己買左唔岩位時又麻煩,,冇幫襯個間

引用:
原帖由 joly288 於 2021-4-6 06:29 PM 發表

搵人裝分體好頭痛,肯洗錢都擔心中伏
最好睇位講掂數先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 darkstealer 於 2021-4-6 05:21 PM 發表

正路間間架要收費,,應該400起跳,,我覺窗台位 裝分體10有9個冇鋁架,,,望上d樓都睇到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朗拿忠 於 2021-4-6 06:59 PM 發表

係呀,,就係怕係你個間,睇相冇話要鋁架,,我有石屎窗位,,拆機加裝玻璃450,,變頻線要200,,,裝1900,,,又係包去水喉個d,,,,喉加尺90蚊尺,,上門睇位100有得回,,,有間初初個價好平,,,但越講越貴,,,日立18cwk 8200包基本,但睇位200冇得回,,話東涌,送貨200,,,最大獲拆窗口機300,,裝玻璃有2個方案 一係自己買佢同你裝,第2比3至400裝玻璃,,至怕自 ...
你裝淨冷定冷暖,冷暖一定要升高就去水,一定要整架架wor, 唔升高去水咪唔夠斜水

引用:
原帖由 darkstealer 於 2021-4-6 07:09 PM 發表

你裝淨冷定冷暖,冷暖一定要升高就去水,一定要整架架wor, 唔升高去水咪唔夠斜水
淨冷,,,,

引用:
原帖由 darkstealer 於 2021-4-6 07:09 PM 發表

豐澤d機真係好貴我想買個部豐 賣8600咁制,,未計安裝

引用:
原帖由 tfortestone 於 2021-4-5 11:52 PM 發表

裝分體冷氣機 淨裝機 一匹預幾錢左右先合理??
同樣基本安裝 有D報$1800 有D報成$3000 差咁遠
要搭棚$7000,不計分體冷氣機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朗拿忠 於 2021-4-6 07:10 PM 發表

淨冷,,,,
我淨冷那部直接拉爆螺絲鎖在石屎台避震膠上,喉長12尺,真係實收1500蚊+拆舊窗口機連封新玻璃450蚊,呢部又靜又涼乜問題都冇
早知我裝兩部淨冷算

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]