• 瀏覽: 10,143
  • 回覆: 140
  • 追帖: 8
本主題由 幸運如意☆ 於 2021-4-19 05:45 PM 設置高亮
好有閒情逸緻,既可鍛煉身體又可欣賞周邊美景。

熱賣及精選
引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-6 12:27 AM 發表

開始一截湖邊未有櫻花, 但景色仍然不錯, 路邊也有其他鮮花12234650 12234651 12234652 12234653
周邊景色令人心曠神怡
謝謝分享

好靚呀

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-8 10:19 AM 發表

我都好鐘意~
好想係櫻花樹下踩。。
依家睇櫻花唔一定要去日本,中國很多地方都有大片嘅靚櫻花

正呀~多謝分享…!

引用:
原帖由 晚間古寶寶 於 2021-4-8 05:48 PM 發表

都係得個想字, 期待明年櫻花期可周圍去

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-8 11:12 AM 發表

其實一啲都唔犀利,我都係好業餘,雖然踩RB,平路好少過30km,都係20上下嘅巡航速度。仲要照顧老婆大人(唔係佢鬼彩你),所以好幾次自己出外地踩車都係揀D斜路少,每日唔踩太多,全程唔使太多日嘅簡易版路綫,好似今次環琵琶湖;另外好似島波海道同筑波霞浦林林單車道等,唔係好勁嘅普通人都可以去。
      跟單車團就可以難D;好似曾跟過台灣環島9日9百多公里,首爾去釜山呢D
我最多只係15km/hour
漫遊~
一日最多75km

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 晚間古寶寶 於 2021-4-8 05:48 PM 發表

南韓都好多, 好似釜山鎮海~

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-8 09:48 PM 發表

我最多只係15km/hour
漫遊~
一日最多75km
夠資格啦,著名的好靚的島波海道都係70km,尾道市起步,今治市交車,一日搞掂
或者再優閒啲,我上次兩公婆行李寄酒店,一人背個背包仔,喺中間個島(唔記得係大生島還是伯方島)住一晚民宿,去到今治市又住一晚民宿,第三日再直踩返尾道市。輕鬆三日遊,超正
下次有機會再踩,回程搭船去崗村島跳島走另一條綫,不走回頭路

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 6/4/2021 12:20 AM 發表

疫情未完,不知何時可出外旅遊;回想3年前的今日,正在日本同老婆一齊踩車環琵琶湖賞櫻,好不寫意,現在唯有往事只能回味,諗下都開心。
琵琶湖不算大,但已是日本第一大湖,在京都附近,環繞一週約160km(不計下面一個小圈)。4月初時正櫻花盛開,難得的是遊人稀少,完全不用和人擠迫。分開三天踩,每日50多公里,輕鬆寫意。
後續會貼好多櫻花相
支持🙏🏻參考下你個線路,希望以後有機會都想環湖咁踩轉😍

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-8 09:48 PM 發表

南韓都好多, 好似釜山鎮海~
其實唔太愛櫻花,畢竟櫻花系日本國花,我系中國人

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-8 10:09 PM 發表

夠資格啦,著名的好靚的島波海道都係70km,尾道市起步,今治市交車,一日搞掂
或者再優閒啲,我上次兩公婆行李寄酒店,一人背個背包仔,喺中間個島(唔記得係大生島還是伯方島)住一晚民宿,去到今治市又住一晚民宿,第三日再直踩返尾道市。輕鬆三日遊,超正
下次有機會再踩,回程搭船去崗村島跳島走另一條綫,不走回頭路
島波海道 + 飛島海道我2019年踩過。

https://youtu.be/UehUmkIpqos

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-6 12:45 AM 發表

第一日會踩去八幡堀, 有D歷史, 有條小河, 兩岸盡是櫻花, 好靚12234682 12234683 12234684 12234685
正貼!一定要存底,希望有朝一日我都可以好似樓主咁踩單車一遊琵琶湖

櫻花好美呀,很浪漫

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]