• 瀏覽: 10,135
  • 回覆: 140
  • 追帖: 8
本主題由 幸運如意☆ 於 2021-4-19 05:45 PM 設置高亮
引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-16 11:43 AM 發表

尤其鍾意湖邊小村莊加倒影12262923 12262924
仲有雲南同四川之間既瀘沽湖!

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
熱賣及精選
瀘沽湖都去過, 不過冇踩車

終於到達位於海邊的釜山市, 這個港口叫青沙浦

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-20 02:08 PM 發表

終於到達位於海邊的釜山市, 這個港口叫青沙浦12273887 12273888
釜山市
南韓

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-20 02:48 PM 發表

釜山市
南韓
係呀, 講緊由首爾踩去釜山
搵個位指點下江山

搵個位, 扮下文青

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-20 05:23 PM 發表

係呀, 講緊由首爾踩去釜山
搵個位指點下江山12274503
唔係化呾遠!!
成4,500公里!
我只係釜山入面踩!
我鐘意釜山多d!

附件

DSC_0715.JPG(30.98 KB)

2021-4-21 11:23 AM

DSC_0643.JPG(62.69 KB)

DSC_0843.JPG(92.14 KB)

DSC_0639.JPG(87.07 KB)

DSC_0710.JPG(169.34 KB)

DSC_0717.JPG(49.1 KB)

DSC_0725.JPG(40.14 KB)

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-21 11:21 AM 發表

唔係化呾遠!!
成4,500公里!
我只係釜山入面踩!
我鐘意釜山多d!
冇咁遠, 首爾至釜山630公里, 6日踩完

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-21 05:50 PM 發表

冇咁遠, 首爾至釜山630公里, 6日踩完12277605
係4 — 500公里。。
即係超過500!

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
樓主, 風景好靚, thanks for sharing.  

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-21 05:50 PM 發表

冇咁遠, 首爾至釜山630公里, 6日踩完12277605
由首爾去釜山嘅Four River Bike Route係我計劃之中,如果疫情好轉嘅話,應該明年可以去。

講開又講,路途中嘅住宿是事前安排好,抑或去到先算?

引用:
原帖由 norman0812 於 2021-4-22 03:37 PM 發表

由首爾去釜山嘅Four River Bike Route係我計劃之中,如果疫情好轉嘅話,應該明年可以去。

講開又講,路途中嘅住宿是事前安排好,抑或去到先算?
一般我自己去外地踩車都係D唔超過3至4日嘅短行程;長途嘅話我冇咁嘅能耐自己去,仲要拖埋老婆大人一齊踩;日本都好啲;南韓真係言語文字都唔識;尢其大部分都唔係大城市,啲小市鎮同鄉村地方真係去咗外星球一樣。我係跟台灣Giant嘅團,但就係自己出機票(會扣返錢)香港去首爾同埋釜山返香港。同埋乘機喺台灣giant shop買埋車(有9折),佢幫我運去首爾(要收運費),成個行程照顧得都唔錯

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-22 04:27 PM 發表

一般我自己去外地踩車都係D唔超過3至4日嘅短行程;長途嘅話我冇咁嘅能耐自己去,仲要拖埋老婆大人一齊踩;日本都好啲;南韓真係言語文字都唔識;尢其大部分都唔係大城市,啲小市鎮同鄉村地方真係去咗外星球一樣。我係跟台灣Giant嘅團,但就係自己出機票(會扣返錢)香港去首爾同埋釜山返香港。同埋乘機喺台灣giant shop買埋車(有9折),佢幫我運去首爾(要收運費),成個行程照顧得都唔錯
我聽你講話6日踩600KM,會唔會好趕。途中好似叫Suanbo有個大爬山,辛唔辛苦?

引用:
原帖由 norman0812 於 2021-4-22 05:16 PM 發表

我聽你講話6日踩600KM,會唔會好趕。途中好似叫Suanbo有個大爬山,辛唔辛苦?
630km分6日每日踩一百多啲都ok嘅, 而且大部分沿河踩都係平路多, 只係河堤多上上落落但都好短, 至於個山, 我就覺得台灣壽卡同北宜公路勁過佢, 總之我咁業餘同埋我老婆仲差過我都頂得順。
      仲有就係跟團定自己去嘅問題, 環台9日踩9百幾雖然我係跟團, 但之後如果再自己去踩唔跟團我會好有信心, 因為同文同種而且沿途補給住宿都好易搵。但係南韓即使踩完一次要我自己再去我真係唔敢, 除咗語言不通,啲文字交差窿窿冇個識之外, 佢出咗城市真係好難搵到有食宿嘅居民點, 大部分都係好野外咁嘅, 後來考究過原來大部分南韓人都係圍繞住有限嘅幾個大城市生活嘅, 農村人口稀疏

引用:
原帖由 norman0812 於 2021-4-22 05:16 PM 發表

師兄有事請教:我用開嘅行程記錄Apps執咗,見你用嗰個非常好,可否介紹給我?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]