• 瀏覽: 9,432
  • 回覆: 137
  • 追帖: 8
本主題由 幸運如意☆ 於 2021-4-19 05:45 PM 設置高亮
落櫻舖成的小徑

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
多謝靚相美景,令人羨慕!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-7 01:19 AM 發表

通過琵琶湖大橋, 踩返東岸去Giant Shop交車, 環湖完成,
三年前的旅程歷歷在目, 只是現今心癢難耐, 唯有嘆一聲 "往事只能回味"
好毒!
攪到我要即刻操番啲單車技術趕上明年出發。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-6 12:20 AM 發表

疫情未完,不知何時可出外旅遊;回想3年前的今日,正在日本同老婆一齊踩車環琵琶湖賞櫻,好不寫意,現在唯有往事只能回味,諗下都開心。
琵琶湖不算大,但已是日本第一大湖,在京都附近,環繞一週約160km(不計下面一個小圈)。4月初時正櫻花盛開,難得的是遊人稀少,完全不用和人擠迫。分開三天踩,每日50多公里,輕鬆寫意。
琵琶湖賞櫻花太正了
我試過9月去近江番~
好chilled

附件

DSC08798.JPG(192.4 KB)

2021-4-7 08:42 PM

DSC08795.JPG(140.53 KB)

DSC08726.JPG(101.56 KB)

DSC08773.JPG(142.4 KB)

DSC08792.JPG(183.28 KB)

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-6 09:40 PM 發表

第三日, 早上出發南下, 琵琶湖西北沿岸都是小村莊, 十分寧靜12236876
有吉野櫻同芝櫻

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-4-7 08:42 PM 發表

琵琶湖賞櫻花太正了
我試過9月去近江番~
好chilled
正!近年我如去日本都好少逗留大城市, 對我來說郊外景色較喜歡, 也適合踩車, 簡直係享受

回覆 引用 TOP

好靚

回覆 引用 TOP

好掛住日本

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-6 12:20 AM 發表

疫情未完,不知何時可出外旅遊;回想3年前的今日,正在日本同老婆一齊踩車環琵琶湖賞櫻,好不寫意,現在唯有往事只能回味,諗下都開心。
琵琶湖不算大,但已是日本第一大湖,在京都附近,環繞一週約160km(不計下面一個小圈)。4月初時正櫻花盛開,難得的是遊人稀少,完全不用和人擠迫。分開三天踩,每日50多公里,輕鬆寫意。
後續會貼好多櫻花相
好正

回覆 引用 TOP

樓主真犀利,騎行系需要毅力嘅

一邊踩着單車,一邊沿途睇着美景,真舒服

好美,疫情終將過去,過後還是美好。

回覆 引用 TOP

多謝樓主資訊,櫻花很美

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 晚間古寶寶 於 2021-4-8 09:03 AM 發表

一邊踩着單車,一邊沿途睇着美景,真舒服
我都好鐘意~
好想係櫻花樹下踩。。

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
引用:
原帖由 古幼稚的屋 於 2021-4-8 08:34 AM 發表

樓主真犀利,騎行系需要毅力嘅
其實一啲都唔犀利,我都係好業餘,雖然踩RB,平路好少過30km,都係20上下嘅巡航速度。仲要照顧老婆大人(唔係佢鬼彩你),所以好幾次自己出外地踩車都係揀D斜路少,每日唔踩太多,全程唔使太多日嘅簡易版路綫,好似今次環琵琶湖;另外好似島波海道同筑波霞浦林林單車道等,唔係好勁嘅普通人都可以去。
      跟單車團就可以難D;好似曾跟過台灣環島9日9百多公里,首爾去釜山呢D

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]