• 瀏覽: 11,751
  • 回覆: 130
  • 追帖: 1
摩連奴其實無問題,問題是他的戰術已經不適合現今英超的快節拍,唯快不破

摩連奴戰術,控球在腳,單刀都回轉,進攻必定走橫邊,傳五,六腳都未到禁區,仲俾對家截埋,連射都無得射,仲講入球?

其實你點傳,都是要傳到禁區,有幾難估?拖到對家全部回防,你又話人地排人墻

偉斯咸,狼隊,點都不算英超big four,但人地速度已經可以快到唯快不破,由中場自己帶到射埋,或傳一腳波就射,所以熱刺點解對住弱隊都無辦法贏,可以話摸到和已經偷笑

https://www.youtube.com/watch?v=oq_oPgD8Ss4進入香討影片區

熱賣及精選
連卡特咪摩連奴帶曼聯時代,有份齊齊玩傳波游戲,俾人話廢柴果個law

回覆 引用 TOP

碰強隊,佢仲系冇法嘅

為甚麼記憶中的事,沒做夢時那麼清楚?
引用:
原帖由 聽聽等等 於 2021-4-6 02:25 PM 發表

碰強隊,佢仲系冇法嘅
對曼城打杯,都唔知點死

摩連奴冇問題,但佢戰術有問題
咁唔係佢有問題
樓主仲提漏左一點,面對高位逼搶
熱刺既戰術基本上是沒有戰術,靠球員自行應對
對找卡數第一球失波有部分原因是這

引用:
原帖由 齊格 於 2021-4-6 02:48 PM 發表

咁唔係佢有問題
無問題,意思指不是故意輸,其實一定想贏,是沒辦法贏

因為有師兄話故意輸搏炒

他帶波速度太慢,D人企定定,不跑,追不到就禁區勾跌人

引用:
原帖由 齊格 於 2021-4-6 02:48 PM 發表

咁唔係佢有問題
上季度如果不是因為疫情引致英超停頓,兩大前鋒得以回氣,上季季尾他已經下課了!

其實今年年初有一段熱刺進攻都好勢利, 但個勢一弱了之後驚輸, 越踢越保守而已。
不過, 現今足球, 已經無魚生粥呢場嘢, 無lead住兩球, 咩事都會發生。

引用:
原帖由 king-man 於 2021-4-6 02:54 PM 發表

上季度如果不是因為疫情引致英超停頓,兩大前鋒得以回氣,上季季尾他已經下課了!
如果輸埋英格蘭聯賽杯,估計可以走得

熱刺太耐無冠軍,呢次唯一希望

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 B_Bucket 於 2021-4-6 02:55 PM 發表

其實今年年初有一段熱刺進攻都好勢利, 但個勢一弱了之後驚輸, 越踢越保守而已。
不過, 現今足球, 已經無魚生粥呢場嘢, 無lead住兩球, 咩事都會發生。
英超好多名帥,哥帥,高帥,安76,全部都有歐聯冠軍經驗

摩連奴D拖慢打,博摸和戰術,早俾對手睇透,你唔攻,我就放心換D箭出來狂攻

lead 住4球,,英超一樣試過追得到

昨晚拖肥拖慢打博贏一球全取三分,一樣俾水晶宮追到,安帥失落到呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 B_Bucket 於 2021-4-6 02:55 PM 發表

唔好話lead兩球,就算lead住3球都可以出事。

摩佬的定律,入咗波,守番緊唔失波,就可以贏。入一球佢都未必守,入夠2球就擺大巴。國米年代可以說他的戰術最能展現出來的時間。第一次的車仔年代,他有一批非常好的前鋒,所以大巴也不常見。但再次回到車仔及日後教曼聯,兩隊都已經係主攻型,但後防都不濟,所以又要套用防守為主的策略,希望守住勝果,但英超是搏到尾的!現在熱刺有兩件全歐最勁的前鋒,摩佬都不能將熱刺帶上前列。這都關乎到他的‘防守贏波’心態。似乎意大利較為適合他。德國無人要佢,因為這聯賽都是全攻型!

引用:
原帖由 ArsenalHKTW 於 2021-4-6 03:16 PM 發表

摩佬的定律,入咗波,守番緊唔失波,就可以贏。入一球佢都未必守,入夠2球就擺大巴。國米年代可以說他的戰術最能展現出來的時間。第一次的車仔年代,他有一批非常好的前鋒,所以大巴也不常見。但再次回到車仔及日後教曼聯,兩隊都已經係主攻型,但後防都不濟,所以又要套用防守為主的策略,希望守住勝果,但英超是搏到尾的!現在熱刺有兩件全歐最勁的前鋒,摩佬都不能將熱刺帶上前列。這都關乎到他的‘防守贏波’心態。似乎意大利 ...
我覺下個ali 會似 james 和 連 咁, 去都其他球會會勁好多.

摩佬自信亦自負。我想如他可以像安察洛堤一樣,因影該地方的聯賽特色,所領導的球波的人腳作為不同的調整,執教的生涯會長好多。如果熱刺不留摩佬,會有乜嘢球隊會用佢。

引用:
原帖由 l433339 於 2021-4-6 03:09 PM 發表

唔好話lead兩球,就算lead住3球都可以出事。
熱刺試過啦,最尾一分鐘追和果球,仲系熱刺短傳俾對家攻門,如果肯帶波帶遠D,早已袋三分

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]