• 瀏覽: 3,702
  • 回覆: 38
  • 追帖: 2
我個人認為4年8400萬係合理 但事如願違

湖人有意將DS係未來配搭AD 因為lbj有番甘上下。終於都會下滑。DS就係買既保險 後著

正常情況下DS係會簽架。但好運嚟到擋都擋唔住(DS個人既運氣)
LBJ受傷
AD養傷。歸期未知

湖人急需一個人擔大旗。穩定人心。目標就係DS. 因為湖人係lbj ad缺陣 可以講蜀中無大將。全部都係工兵。唯一似樣。可以爆發幫球隊提升戰績既得番DS

而且湖人目前陣容係未來十場 難有勝算。影響排名 加深左對季後賽既憂慮

種種對湖人既不利。都係DS既利好。野心既泉源。DS宜家係主控 今年合約年 28歲正值顛峰 當然想簽大約。越大越好

DS宜家佔晒天時地利。假如湖人開出價碼唔啱。佢極可能為數據而打 唔係為贏而打。好似控球得番幾秒就傳球 你入就有助攻。唔入就唔關佢事
或者死沖硬沖上籃 有空位唔傳。無辦法啦 好既數據就係大約既支撐點

你會講將DS雪藏咪得囉。我會問邊個控球呢? 仲有邊個有能力控球呢?

係呢件事中。亦反映左lbj ad既歸期唔樂觀。唔係既話DS唔會甘大膽

總之湖人要出血啦 唔出血DS一定玩野(我估DS想要4年1億或4年1.1億)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
巨額簽佢就上左賊船...

湖人簽左佢,冇錢留THT +Caruso..

放棄Schroder ,交易KCP(換返2人)....先夠cap 簽回Harrell +THT+Caruso

講潛力,當然要後3者!!

Schroder 效率唔高,命中率得40%左右..

湖人續左Harrell+THT+Caruso

加埋AD+Kzuma+LBJ 6人...

先再考慮其他位置人腳..

升THT/Caruso 上正選陣容,先係長遠發展!!

THT/Caruso ...開張約(3年20M)...

Harrell 開張約(3年40-50M)

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 07:38 PM 發表

放棄Schroder ,交易KCP(換返2人)....先夠cap 簽回Harrell +THT+Caruso

升TH ...
事實話你聽
DS玩野既話 季後賽都唔洗念啦

lbj仲有幾多顛峰無人知。比佢搞一搞前十都入到。浪費左lbj既顛峰 值咩?
佢攏明要標參。湖人可以唔交贖金咩?

仲有我覺得D人太睇得起THT caruso Harrell
明顯係工兵。不過宜家平 抵用先樣樣都順眼。比份3年2千萬THT caruso就會有人不斷挑剔架啦 講到一無是處

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-4-6 07:55 PM 發表

事實話你聽
DS玩野既話 季後賽都唔洗念啦

lbj仲有幾多顛峰無人知。比佢搞一搞前十都入到。浪費左lbj既顛峰 值咩?
佢攏明要標參。湖人可以唔交贖金咩?

仲有我覺得D人太睇得起THT caruso Harrell
明顯係工兵。不過宜家平 抵用先樣樣都順眼。比份3年2千萬THT caruso就會有人不斷挑剔架啦 講到一無是處
3年兩千萬係超值....

今日Jrue Holiday 都4年1.6億

下年Salary 計一計:

Kzuma+LBJ+AD =90M

Dead money 5M

當你用6M *2簽回THT+Caruso

,15M Harrell

6人=122M

交易KCP(13M) 換回兩人

8人=135M

起碼都要10人 +D 老底球員

土豪稅上限,當你加到141M

還有幾多薪酬空間可簽回Schroder???

LBJ +Kzuma 剛續約,起碼玩多兩年..

根本餘下冇多...

有表現既新人,當然要優先續約..作為未來核心..

你Schroder 只係交易回來!!獅子開大口...

湖人開4年84M ,已經係上限!!

要佢,就冇Harrell ...

好!!要Schroder (4年1億)

禁LBJ +AD+Kzuma+Schroder+Dead money=120M (4人)

起碼差6人...

點樣唔爆Cap 下,搞得掂條數??

(當你土豪稅上限加到141M)

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 08:06 PM 發表

3年兩千萬係超值....

今日Jrue Holiday 都4年1.6億

下年Salary 計一計:

Kzuma+LBJ+AD =90M

Dead money 5M

當你用6M *2簽回THT+Caruso

,15M Harrell

6人=122M

交易KCP(13M) 換回兩人

8人=135M

起碼都要10人 +D 老底球員

土豪稅上限,當你加到141M

還有幾多薪酬空 ...
DS有鳥權。好似可以無上限續約

你講既係賽季完左要面對既問題。 並唔係當下既問題

公鹿點解要續約holiday. 就係驚佢做數據達人 並非為左贏而打波 續約就係想佢專心贏波 沖擊冠軍

湖人續約DS既目的同公鹿一樣。派定心丸 奈何DS既野心更大。加上天時地利既輔助。卡死左湖人

我相信湖人要低頭架。做生意既角度 lbj既顛峰 可以沖擊冠軍。以大約為代價。都係值得架

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-4-6 08:21 PM 發表

DS有鳥權。好似可以無上限續約

你講既係賽季完左要面對既問題。 並唔係當下既問題

公鹿點解要續約holiday. 就係驚佢做數據達人 並非為左贏而打波 續約就係想佢專心贏波 沖擊冠軍

湖人續約DS既目的同公鹿一樣。派定心丸 奈何DS既野心更大。加上天時地利既輔助。卡死左湖人

我相信湖人要低頭架。做生意既角度 lbj既顛峰 可以沖擊冠軍。以大約為代價。都係值得架
冇上限續約...但過了Luxury /土豪稅上限,都係要罰錢!!

今年勇士/籃網,交稅交到GG(成億美金).

NBA 係一盤生意!!

一隊波,有巨頭也要有平價綠葉+潛力新人....

如果不斷花錢買巨星就冠到,要洗幾多先得?

你拿了冠軍,但球隊蝕了大錢???
你估老細們開善堂??

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 08:25 PM 發表

冇上限續約...但過了Luxury /土豪稅上限,都係要罰錢!!

NBA 係一盤生意!!
甘你覺得湖人點解決宜家既困境呢?

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-4-6 08:29 PM 發表

甘你覺得湖人點解決宜家既困境呢?
冠軍球隊一定有這困境!!

留住巨頭時,就要搵潛質新人食紅利(平靚正時期)!!

Kzuma 食左(下年加到13M),現在到Caruso,THT

隊隊都要有平靚正新人去食紅利

熱火(Herro,Roberson)

勇士(D Lee...)

小牛 D77

未加價前米曹,Tatum,J marry..

懂得入場是9品

懂得出場是1品

回覆 引用 TOP

你話湖人唔比巨約Schroder 唔得...

除非LBJ /AD 完全出唔到...

如果完全出唔到,續你Schroder 都冇意義,反正都輸硬!!

如果出到,又洗比你威脅到??

現實係湖人續唔續佢,佢自己都要打出身價,先可開個靚價係自由市場!!

你Hea 打,只係傷害自己多於湖人!!

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 07:38 PM 發表

升TH ...
THT同禿下年係bird特例
就算過工資帽都照簽到咖

德仔玩野既本錢係湖唔簽佢既話, 季後係市場最多得一千萬多啲買人
依家用2千萬續佢先可以過到工資帽......

ไม่รับคนจีน -- ​ហាម​ឃាត់​ជនជាតិ​ចិន​ចូល
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 09:00 PM 發表

你話湖人唔比巨約Schroder 唔得...

除非LBJ /AD 完全出唔到...

如果完全出唔到,續你Schroder 都冇意義,反正都輸硬!!

如果出到,又洗比你威脅到??

現實係湖人續唔續佢,佢自己都要打出身價,先可開個靚價係自由市場!!

你Hea 打,只係傷害自己多於湖人!!
作為前鷹王 打好數據 輸波既game. 我念佢唔會唔識

我念lbj ad唔會出唔到。出唔到都唔會選擇宜家續啦

應該出既時間 淨番既常規賽唔多啦 希望保護前八 前十。進入季後賽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 helo1767 於 2021-4-6 09:04 PM 發表

THT同禿下年係bird特例
就算過工資帽都照簽到咖

德仔玩野既本錢係湖唔簽佢既話, 季後係市場最多得一千萬多啲買人
依家用2千萬續佢先可以過到工資帽......
價已開了...唔簽就放埋一邊先!!反正有時間...

懂得入場是9品

懂得出場是1品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 08:25 PM 發表

NBA 係一盤生意!!

一隊波,有巨頭也要有平價綠葉+潛力新人....

如果不斷花錢買巨星就冠到,要洗幾多先得?

你拿了冠軍,但球隊蝕了大錢???
你估老細們開善堂??
湖人今年一樣過晒 工資帽, 未又係罰緊錢..
不過佢依家差唔多去到硬頂 apron

係... 佢想再交稅都唔得

ไม่รับคนจีน -- ​ហាម​ឃាត់​ជនជាតិ​ចិន​ចូល
引用:
原帖由 helo1767 於 2021-4-6 09:24 PM 發表

湖人今年一樣過晒 工資帽, 未又係罰緊錢..
不過佢依家差唔多去到硬頂 apron

係... 佢想再交稅都唔得
salary cap 109M

Luxury tax limit 132M

Apron tax limit 138M

湖人過了Luxury 但未到Apron .

洗了137M...

罰都係幾M...

網隊/勇士,洗了165M,罰了1億!!

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-4-6 09:58 PM 發表

salary cap 109M

Luxury tax limit 132M

湖人過了Luxury 但未到Apron .

洗了137M...

罰都係幾M...

網隊/勇士,洗了165M,罰了1億!!
湖人過了Luxury未到Apron .
洗了137M...

未話咗你知 差唔多去到硬頂
想再交稅都唔得囉
打多一次我講既野做咩

你不如睇下咩係鳥權
睇下點解湖人簽左佢, 都可以留THT同禿先啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]