• 瀏覽: 7,806
  • 回覆: 73
  • 追帖: 9
悠長假期,除咗同傻婆去咗行山,就係去咗食燒肉。

呢間傳說中有7000呎嘅一郎,好多媒體都有報導,所以係3月尾嘅時候,book咗佢夜晚試一試,睇下係咪真係咁正。

地理位置方面,佐敦地鐵站A出口,行5分鐘就到,其實算係幾方便。

等電梯嗰時,電梯旁邊同樓梯都見到,算係幾醒目嘅招牌

入到去,門口一大堆證書同產品,仲有啲小冊子。
同傻婆佢填好資料,就喺門口等入座,順便睇下佢啲嘢。

啲證書好似好巴閉咁。
不過,嚇我唔到嘅,大把人都好多證書~
實力先係皇道,食過先知~

等咗一陣,安排入座。
地方的確幾寬敞,而且可能係新開,算係幾整齊乾淨。

坐低第一件事,梗係睇MENU

佢有6個唔同價錢,D價錢之後,價錢相叻比較大。
E同F係900以上(假期價),我同傻婆係揀D,價錢係中間價,有91種選擇,5百鬆一位,另外加咗每位58餐bar任飲任食。

揀好咗之後,首先有隻船。
呢隻船係一定送上嚟,唔知可唔可以唔要,不過打卡係幾唔錯。

自己點嘅,就點咗個拼盤,呢個只限點一份

另外當然會點其他唔同嘅嘢食試下。
由於位置關係,合併啲相嚟放。
牛牛刺身,送嘅~
左下嘅係牛脷,右下嘅大貫壽喜燒牛裡脊肉

至於最特別嘅,莫過於係佢,就係牛牛刺身!

啊,差啲唔記得仲有特選生拌牛肉同寶箱,同圖加影送某啲牛牛嚟嘅路軌

至於58蚊餐bar,就係咁嘅樣,有少部份冇影

最後,同傻婆食埋個甜品,就食飽飽閃人

同傻婆今次食嘅,主要係小田牛(好似係,要EF先係鹿兒島牛)。
價錢方面,豐儉由人,但係第一次食,中間價錢已經大約知咩情況。

總體嚟講,我會再試,不過係E或者F價。
尋晚食D價,以價錢而言,簡單嚟講,唔算係好值。
所謂91款,種類唔少,但係肉味其實唔算好濃郁,反而係佢哋嘅芥辣好香口,好吸引。
寶箱嗰塊,的確係幾香牛油味同幾好食,但係佢哋嘅網相對比較容易癡實啲肉,相對嚟講生熟程度比較難調整。
牛牛刺身比較得意,而且牛脷刺身喺香港比較少,不過肉味唔太厚,一定要用芥辣吊佢啲味出嚟。

餐吧反而有驚喜,雖然種類少,但係飲品唔太甜,算係好清,食一堆肉再飲都唔會漏。
不過啲蛋糕仔好一般,一般嘅意思,就係聖X娜水平咁。
雪糕雪條主要係明治,試咗兩款,味道好啱口味,而且香港亦真係比少買到。

服務方面,有可能係新開,上菜有啲亂,成日嚟一啲冇點過嘅嘢,點咗嘅反而到走都冇嚟,嗰寶箱都催咗3次先嚟到。
工作人員大部份都好有禮貌,只係個別一個半個小妹妹好似未食米田共串到爆。

仍然會選擇再去,主要覺得仲有部份肉類要貴啲價格先食到,可以畀多次機會自己試一試。

不過建議兩人食,唔想打卡就問佢唔要船得唔得,如果唔係,根本唔係點食到其他嘢。

感謝收睇~

熱賣及精選
引用:
原帖由 little男人 於 6-4-2021 04:50 PM 發表

呢間傳說中有7000呎嘅一郎,好多媒體都有報導,所以係3月尾嘅時候,book咗佢夜晚試一試,睇下係咪真係咁正。

地理位置方面,佐敦地鐵站A出口,行5分鐘就到,其實算係幾方便。

同傻婆今次食嘅,主要係小田牛(好似係,要EF先係鹿兒島牛)。
價錢方面,豐儉由人,但係第一次食,中間價錢已經大約 ...
支持

多謝分享🙏🏼

引用:
原帖由 little男人 於 2021-4-6 04:50 PM 發表

有錢就是任性

感覺好不錯,

咁樣睇嚟真係唔錯哦,有機會去試下

開心就是一天最主要的事。
引用:
原帖由 little男人 於 2021-4-6 04:50 PM 發表

好正喎😋😋

引用:

同傻婆佢填好資料,就喺門口等入座,順便睇下佢啲嘢。 ...
溫馨另,靚牛good啦!

回覆 引用 TOP

引用:

同傻婆佢填好資料,就喺門口等入座,順便睇下佢啲嘢。 ...
溫馨另,靚牛good啦!

引用:

好似都好多碟
餐定放題呢?

很有心的分享!
thanks for sharing!
😋😘

犀利
高級燒肉 正

下次去試下最平果個先

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-6 04:58 PM 發表

支持
謝謝啊~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Watchlover2009 於 2021-4-6 05:05 PM 發表

多謝分享🙏🏼
感謝你的支持

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]