• 瀏覽: 17,530
  • 回覆: 217
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 IdoUdo 於 2021-4-7 10:31 AM 發表

由何余兩公婆話事之後,無論劇集,綜藝都不知所謂,
個個只顧山頭文化,爭權奪利,節目水準就話之佢死,
冇料到嘅自己友就擔以重任,有料到但唔係擦鞋友就拋開一面。
係咁落去,唔死都好難囉
唔係李寶安開綠燈,下面啲細嘅點會咁放肆?
歪風已成形,黎生即使睇通,都幾難扭轉,
養埋咁多寄生蟲

熱賣及精選
引用:
原帖由 rex135 於 2021-4-7 08:29 AM 發表

【頭條日報】大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

電視廣播(TVB、511)近年業績欠佳,股價低迷,連一向作風低調的大股東黎瑞剛,在接受《星島日報》訪問時亦首次開腔強烈批評,直指對TVB「非常不滿意」,節目老化、製作技術落後、內部山頭林立等五項缺失。他說TVB急須改革,未來將會引入更多人才,以及重整內部制度。黎瑞剛亦澄清無意出售TVB股權,強調有足夠資金阻止被其他財團收購。財經組記 ...
呢個先系千古奇案

提出要播大陸發奮成功故事,已經唔知香港人口味
走向滅亡之路不遠

蝕錢, 所以 cut budget, D 野自然 outdate D quality 就肯定同 budget 成正比

膠層梗係可以出聲, 唔好要人無人要錢無錢, 求其吹兩句改革 成績就會由個天跌落黎

另外 黑暴之前 恐 D 廣告商, 你有無幫手俾壓力警方 叫佢地落力拉人?  依家無事啦 你就出黎, 嘈什麼 ???

其實當最大股東都開聲鬧自己人
證明呢間公司內部真係好大問題
希望真係會大刀闊斧改革

引用:
原帖由 onnieeee 於 2021-4-7 11:28 AM 發表

李寶安炒晒啲人才,請晒自己友,
又廢又冇用,點會唔年年虧蝕
咁點解最初會請佢入嚟任職?

提示: 違規內容已被屏蔽
星美債券 <= 邊個落ORDER......當時.....

引用:
原帖由 deechai 於 2021-4-7 12:22 PM 發表

星美債券 <= 邊個落ORDER......當時.....
陳國強,無記有今日蝕到pk都係佢

引用:
原帖由 rex135 於 2021-4-7 08:29 AM 發表

【頭條日報】大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

電視廣播(TVB、511)近年業績欠佳,股價低迷,連一向作風低調的大股東黎瑞剛,在接受《星島日報》訪問時亦首次開腔強烈批評,直指對TVB「非常不滿意」,節目老化、製作技術落後、內部山頭林立等五項缺失。他說TVB急須改革,未來將會引入更多人才,以及重整內部制度。黎瑞剛亦澄清無意出售TVB股權,強調有足夠資金阻止被其他財團收購。財經組記 ...
TVB攪到咁樣,管理層係要負好大責任

山頭多咁系類似政黨多。你拖我,我拖你。做老板既唔開刀,怪得邊個

引用:
原帖由 cheung3fung 於 2021-4-7 12:26 PM 發表

陳國強,無記有今日蝕到pk都係佢
咁冇計, 自己開門叫人入去, 人地唔順手拿返D, 都唔係殼王啦....

引用:

報導要中肯先有人落廣告

引用:
原帖由 5454554 於 2021-4-7 09:47 AM 發表

“他認為電商業務要有專業團隊負責管理,不適宜由媒體管理層兼任” 大鍋飯營運 管理層爭地盤多過做好業務
其實,呢個咪就係民主制度嘅縮影囉!
唔係談政治,只係有感而發!

引用:

請亞視王征來分享管理經驗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]