• 瀏覽: 17,559
  • 回覆: 217
  • 追帖: 2
不務正業,只顧搞big big shop,價錢根本都冇得同大陸購物網競爭,只有入口肉類才稍有優勢,大量飲食植入式廣告,再以big big shop出貨,全部都係呢D節目,唔死至奇

熱賣及精選
係咁, 一早話咗師奶劇
就算日韓都多師奶睇, 啲劇都冇咁膠
以前大陸時裝劇唔掂, 被逼睇 tvb
唔記得幾多年前, 我已經係香討話大陸時裝都超越咗香港,
所以駛鬼睇你, 剩返情意結先望吓

餓狗搶屎,落狗屎,龍床不如狗竇,人唔笑狗都吠,打死狗講價
跟尾狗,門口狗,裝假狗,狗咬狗,落水狗,好狗唔攔路,狗眼看人低
烚熟狗頭,人多烚狗唔腍,掛羊頭賣狗肉,心肝當狗肺,夏至狗,阿崩叫狗
引用:
原帖由 c.keung 於 2021-4-7 01:15 PM 發表

不務正業,只顧搞big big shop,價錢根本都冇得同大陸購物網競爭,只有入口肉類才稍有優勢,大量飲食植入式廣告,再以big big shop出貨,全部都係呢D節目,唔死至奇
成班沙沙滾急口令做推廣節目
見到成班友擺明老昆咁

水魚先會買佢D貨

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-4-7 01:25 PM 發表

成班沙沙滾急口令做推廣節目
見到成班友擺明老昆咁

水魚先會胃佢D貨
根本坊間價錢仲抵過Big Big Shop

臨執先黎改
人都走晒
會改到D咩出黎

「不能老是天天在做菜」

講得好!!!
冇心得罪,癲起上嚟翡翠台做菜、J2又做菜、新聞台又做菜、財經台又做菜!
總之轉親台都做菜,
所以我索性課金youtube,比錢租有線、再者課金支持年輕youtuber。

還記得有一天見廣告賣金曲五十載話說最後一集,我全家竟然不約而同歡呼拍手掌

引用:
原帖由 rex135 於 2021-4-7 08:29 AM 發表

【頭條日報】大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

電視廣播(TVB、511)近年業績欠佳,股價低迷,連一向作風低調的大股東黎瑞剛,在接受《星島日報》訪問時亦首次開腔強烈批評,直指對TVB「非常不滿意」,節目老化、製作技術落後、內部山頭林立等五項缺失。他說TVB急須改革,未來將會引入更多人才,以及重整內部制度。黎瑞剛亦澄清無意出售TVB股權,強調有足夠資金阻止被其他財團收購。財經組記 ...
全部都30歲起 陳瑩都3張野

後生一個都冇 5張仲做一線 留返比老人家睇啦

香港人好善忘, 王征管亞視管到執笠,希望事件不會在TVB發生!

Tvb過去最錯一件事係解散兒童節目組,搞到而家兒童節目都唔好睇,要知道,小朋友由細睇開tvb,會有情意結繼續睇,但而家細佬都少睇,點吸引大個後繼續睇?

引用:
原帖由 rex135 於 2021-4-7 08:29 AM 發表

【頭條日報】大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

電視廣播(TVB、511)近年業績欠佳,股價低迷,連一向作風低調的大股東黎瑞剛,在接受《星島日報》訪問時亦首次開腔強烈批評,直指對TVB「非常不滿意」,節目老化、製作技術落後、內部山頭林立等五項缺失。他說TVB急須改革,未來將會引入更多人才,以及重整內部制度。黎瑞剛亦澄清無意出售TVB股權,強調有足夠資金阻止被其他財團收購。財經組記 ...
講得好啱,太多煮餸節目,真係太濫,早幾年連台慶頒獎典禮都要現場食頂爺的雞,真係搞笑!

吊你老味,頒獎禮益哂自己友。
金宵大廈咁正都被打壓。🥴
比大獎羊千嬅,乜豪物豪呢啲,不知所謂!

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2021-4-7 02:00 PM 發表

講得好啱,太多煮餸節目,真係太濫,早幾年連台慶頒獎典禮都要現場食頂爺的雞,真係搞笑!
頂爺,肥媽呢D節目
係傻既先會不停睇

大丈夫
性情如火
力拔山河
管理不善!

內部山頭林立、
欠缺創意、
用人為親,
題材封閉,
演員來來去去都是令人作嘔的老女人、龜頭Bob、風水佬、咖哩雞
劇本或服裝一成不變!換套衫行下街又一集

引用:

講得5大己經可以叫佢收皮,玩立場政治可以有高見咩?

提示:支持鍵盤翻頁左 右