• 瀏覽: 17,498
  • 回覆: 217
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 貴貴紫色的盒子 於 2021-4-7 12:33 PM 發表

請亞視王征來分享管理經驗
借錢俾公司,想買先還錢,完全零成本

以前無記粉絲當mirror/error/造星透明,自從獎門人和Handlelababy成日提住後,就天天講日日講來證明對無記的忠誠。
熱賣及精選
只要好似李佳芯呢啲寄生蟲仲係到,我一日都唔會再睇TVB

揾兩條死矮仔番來都係冇能為力,死路一條。

管理困難?

太多黃人,廣告商以免麻煩都唔落廣告住

呢條類似黃征嘅物體, 作為領導人就算有五大缺實都應閂埋門講, 員工肯定士氣低落, 有啲尊嚴李保安應該就快走人。

老總暗示,不能天天在做菜,指飲食節目,製作部門,等吃鮮魷

引用:
原帖由 rex135 於 2021-4-7 08:29 AM 發表

【頭條日報】大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

電視廣播(TVB、511)近年業績欠佳,股價低迷,連一向作風低調的大股東黎瑞剛,在接受《星島日報》訪問時亦首次開腔強烈批評,直指對TVB「非常不滿意」,節目老化、製作技術落後、內部山頭林立等五項缺失。他說TVB急須改革,未來將會引入更多人才,以及重整內部制度。黎瑞剛亦澄清無意出售TVB股權,強調有足夠資金阻止被其他財團收購。財經組記 ...
根本就唔關tvb事
是行業問題
依家係網上免費年代,唔止電視

連報紙, 八卦雜誌, 香港漫畫盛極一時,全部都市場收縮
TVB 既對手,係包括師奶,連60歲以上既老人都識上網睇劇,睇youtube, 仲有講電視依家大把韓劇,台灣大陸劇,甚至Netflix, Prime 睇美劇

手機上網直接令好多行業生態消失晒啦。

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。
分析得正確!

引用:
原帖由 oyear 於 2021-4-7 02:40 PM 發表

根本就唔關tvb事
是行業問題
依家係網上免費年代,唔止電視

連報紙, 八卦雜誌, 香港漫畫盛極一時,全部都市場收縮
TVB 既對手,係包括師奶,連60歲以上既老人都識上網睇劇,睇youtube, 仲有講電視依家大把韓劇,台灣大陸劇,甚至Netflix, Prime 睇美劇

手機上網直接令好多行業生態消失晒啦。
錯!否則又何需創新,時代進步,自身也要,但TVB不是在進,而是在封,世上沒有老化行業,只有不求進化企業

引用:
原帖由 rex135 於 2021-4-7 08:29 AM 發表

【頭條日報】大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

電視廣播(TVB、511)近年業績欠佳,股價低迷,連一向作風低調的大股東黎瑞剛,在接受《星島日報》訪問時亦首次開腔強烈批評,直指對TVB「非常不滿意」,節目老化、製作技術落後、內部山頭林立等五項缺失。他說TVB急須改革,未來將會引入更多人才,以及重整內部制度。黎瑞剛亦澄清無意出售TVB股權,強調有足夠資金阻止被其他財團收購。財經組記 ...
同黎瑞恩有什麼關係

播內地青年人的創富故事TVB就加速死亡執笠,
真正原因是劇集主角和配角(平均大約40歲做得年青人的爸媽)年歲過大還做談情說愛趕觀眾.
應找年青做主角和配角.

而家可以無電視,唔似以前電視撈飯,而家有智能手機,電腦

輸到冇晒自信
睇錯以為黎瑞恩

引用:
原帖由 TSL820105 於 2021-4-7 10:58 AM 發表

成個管理層都危危乎,話就話一直都唔理,但實際一直都非常清楚,呢啲真係死左先知發生咩事,睇嚟大老闆都唔係簡單人物
所以,管理層仲會換人。
下一個可能係杜之克。係睇下搵邊個做呢個位,會唔會係韋家輝?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]