• 瀏覽: 1,457
  • 回覆: 36
歐冠盃8強首回合,皇馬主場3比1擊敗利物浦。在2018年的歐冠盃決賽之後,施丹的球隊再次戰勝對手。

比賽中雲尼斯奧斯梅開二度,阿辛斯奧連續4場破門,沙拿扳回一球。皇馬在歐冠盃實現了4連勝,上一次做到這一點還是在2017-18賽季。

3比1的獲勝讓皇馬的晉級看上去很穩。數據顯示,歐戰首回合在主場3比1獲勝的球隊,79%的都過關了。

不過數據對皇馬來說有些不利,他們有6次歐戰在淘汰賽中主場踢出這樣的比數,結果有4次還是被淘汰。不過最後一次也已經是1993年的事情了(對手是大巴黎)。

不管如何,皇馬都還沒到驕傲的時候。2019年歐冠盃4強,利物浦就曾上演反勝的奇蹟。首回合他們0比3不敵巴塞,第二回合,當所有人看好巴塞隆拿的時候,就在巴塞球員驕傲輕敵的時候,第二回合利物浦4-0驚天逆轉,創造了足球歷史上的奇蹟。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12903471/1/20210407

無撚有錯

以為首回合大勝就輕敵好易被反cup

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
有巴塞被羞辱做前車
皇馬一定要學到野
唔好比人反cup咁瘀

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-7 09:10 AM 發表

有巴塞被羞辱做前車
皇馬一定要學到野
唔好比人反cup咁瘀
施丹又玩縮後囉
唔好玩對攻就得喇

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-4-7 09:16 AM 發表

施丹又玩縮後囉
唔好玩對攻就得喇
巴塞係因為注碼先比利反勝姐
皇馬未必會

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-4-7 09:16 AM 發表

施丹又玩縮後囉
唔好玩對攻就得喇
唔出華拉尼可能係關鍵

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-4-7 09:25 AM 發表

唔出華拉尼可能係關鍵
炸彈人華拉尼
唔出先係關鍵

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-7 09:10 AM 發表

有巴塞被羞辱做前車
皇馬一定要學到野
唔好比人反cup咁瘀
巴塞留力國王盃

引用:
原帖由 最強梅粉1899 於 2021-4-7 09:50 AM 發表

巴塞留力國王盃
國王盃
聽個名就知威威啦

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-7 09:51 AM 發表

國王盃
聽個名就知威威啦
世界第1大盃
巴塞盃

就算反cup都無巴塞咁肉酸
贏住3蛋去輸4蛋

引用:
原帖由 xlea 於 2021-4-7 10:00 AM 發表

贏住3蛋去輸4蛋
巴迷話注碼太大姐
唔關巴塞事既

千祈唔好學巴塞 要為西甲爭返少少光 已經俾馬體 巴塞丟晒架

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-4-7 10:05 AM 發表

千祈唔好學巴塞 要為西甲爭返少少光 已經俾馬體 巴塞丟晒架
西甲唯一一隊留低歐聯
已經唔錯
靠自吹goat果隊巴塞?
早早比唔入流既法甲波踢走左

引用:
原帖由 xlea 於 2021-4-7 10:00 AM 發表

贏住3蛋去輸4蛋
下場踢352
之前拿玻里同巴黎都係用3中堅頂利3叉

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-7 10:04 AM 發表

巴迷話注碼太大姐
唔關巴塞事既
巴塞財困
年年都係咁
有排捱

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]