• 瀏覽: 131,312
  • 回覆: 1,079
  • 追帖: 31
會考是不少人的集體回憶,那些年我們一起等放榜。校園愛情也是永恆話題,那些年我們迷過男生,追過女孩。1985年的特輯直擊一位「校草」領取會考成績單。36年後,會考取消了,受訪的「校草」也消失了,尋人尋了半年苦無進展,連哪間學校都搞不清楚,忽然出現了一位「師妹」......

好睇

熱賣及精選
而家11歲留係屋企湊細佬妹叫虐兒,侵犯人權

幾好睇

提示: 違規內容已被屏蔽
唔錯,好睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abbalau 於 2021-4-7 11:02 AM 發表

由此證明香港人的以前生活都很困難!
但係啲人已經忘記了或是並不知道!
故此由那些黃人煽動,説香港人生活在水深火熱中、民不聊生!
要香港獨立,把目前的生活環境打爛!
其實你睇返七、八十年代啲每年大事回覆顧,你會見到當時啲公共服務年年都加十幾個%,年年都幾十單持械打劫金舖,隔一兩年就要制水,通山木屋,當年排隊上公屋一樣五年以上......呢啲又係班YC、文宣永遠唔會講俾你聽嘅嘢,唔係就美化到話咩生活艱苦但人人有希望呢啲歪理

引用:
原帖由 lawumi 於 2021-4-7 10:54 AM 發表

而家11歲留係屋企湊細佬妹叫虐兒,侵犯人權
所以衍生咗港孩出嚟

引用:
原帖由 abbalau 於 2021-4-7 11:02 AM 發表

你都on9,80年代開始黃金20年,你來咗未

引用:

黑手就是要用這種煽情手法黎激起民粹主義從中取利嗎!你睇睇現在中東同東歐變成乜嘢樣,真的得到了自由,民主,民生嗎?最後不就變成了弱肉強食嘅山寨王國

好睇

回覆 引用 TOP

呢個節目,我好喜歡。
念舊,有番啲人情味。
我好少贊無線,今次要俾like.

回覆 引用 TOP

呢套唔錯,幾好睇,比個鑽👍

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
好睇

回覆 引用 TOP

主題標籤 #尋人記
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]