• 瀏覽: 12,728
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
琴日去咗虎豹別墅,貪佢唔使登記,直出直入,真係勾起好多回憶

唔多講,去相,今日係最後一日公眾開放

【虎豹樂圃公眾開放日】
日期:2021年4月6至7日(星期二及三)
時間:上午10時至下午6時(最後入場為下午5時)
地址:香港大坑大坑道15號A

熱賣及精選
無去過 
反而更想知這個家族嘅故事,跟龍虎豹有什麼關係?

幾點去?排咗幾耐?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永治 於 2021-4-7 11:04 AM 發表

【虎豹樂圃公眾開放日】

除咗呢兩日,以後仲會唔會開?

10分鐘睇哂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永治 於 2021-4-7 11:04 AM 發表

【虎豹樂圃公眾開放日】

冇哂地獄公仔?

冇影18層地獄

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命
引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2021-4-7 11:31 AM 發表

無去過 
我老豆仲keep 住龍虎豹創刊號做記念。

別睡後面   大煞風景
個山頭cash in 交比發展商

回覆 引用 TOP

因為屋主叫做胡文虎及胡文豹

回覆 引用 TOP

某人不孝,搞垮父親生意,仲將祖屋賣一半俾老黃瓜起樓

家族俾保育人仕搞到唔見幾十億,好慘!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2021-4-7 01:27 PM 發表

冇影18層地獄
好耐之前已經拆咗,嗰啲位起咗豪宅

回覆 引用 TOP

以前我細細個(起碼四十多年前),去到只有十八層地獄及泳池可以參觀,主建築群係唔比入,後來十八層地獄及泳池拆咗起豪宅後,只能去主建築群

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2021-4-7 11:31 AM 發表

無去過 
家族創立咗「虎標萬金油」呢個品牌

主題標籤 #大坑 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]