• 瀏覽: 23,067
  • 回覆: 331
  • 追帖: 5
唔打科興=反中亂黨,黑衣暴徒

熱賣及精選
最大問題唔係疫苗。係免費。如果免費設個期限。之後要收錢。就唔會有咁多人嫌三嫌四。

咪玩啦,依家邊有公司敢要求員工打疫苗呀,發生咗事公司點賠償呀,吹水去青山醫院啦
btw,係email呀,你冇工作失業就咪扮有工返啦

等az啦

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-4-7 11:23 AM 發表

公司今日出 EAMIL,要求我哋係限定日期之前打新冠疫苗,話打邊隻我哋自己決定。
如果唔打得或者選擇唔打,就要交醫生證明,證明身體唔適合打針,但係證明咗身體有問題,公司又會約見話呢個「身體問題」會唔會影響公司運作……
簡單一句,想返工想有工開就要自己去打針
BioNTech 又話供應期有限,科興又要啪兩支,又要請兩日假。最大問題係唔知打完會唔會有乜面癱爆血管心臟病……公司有冇權力要求甚至強制 ...
公司無權強制員工打疫苗

引用:
原帖由 冬眠怪名車 於 2021-4-7 01:50 PM 發表

你妖言惑眾

引用:
原帖由 冬眠怪名車 於 2021-4-7 01:50 PM 發表

唔打科興=唔想死

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-4-7 02:50 PM 發表

公司無權強制員工打疫苗
唔打就炒,咁仲有冇權

如果公司有針賣,又有保險,又有法E官,咁佢有權咁做。

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-7 02:46 PM 發表

咪玩啦,依家邊有公司敢要求員工打疫苗呀,發生咗事公司點賠償呀,吹水去青山醫院啦
btw,係email呀,你冇工作失業就咪扮有工返啦
我公司都要求我哋打

引用:
原帖由 森苗CWS 於 2021-4-7 01:42 PM 發表

打完有咩事公司係唔係照顧你一世先,如果唔係,你自己諗下啦
打完有咩事!要照顧你一世係疫苗公司,而唔係你公司囉!
你公司最多比你撰擇做定唔做辭職定留低,太自由了自己揀啦!

記住,打左有事,冇人會同情你!

打AZ啦,包你升職。

引用:
原帖由 異域忠老爺 於 2021-4-7 01:13 PM 發表

你反應咁大咩?我打了都冇乜感覺
第一針冇事 第二針就黎料

天網恢恢 疏而不漏 因果報應是必定 若然不報 時晨未到
引用:
原帖由 懶肉物兒演 於 2021-4-7 03:14 PM 發表

我公司都要求我哋打
你公司咩背景同行業咁敢姜叫員工打疫苗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]