• 瀏覽: 23,144
  • 回覆: 331
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-7 06:42 PM 發表

當然唔係啦,餐飲業啲樓面都只係每兩個星期要去檢驗一次咋,今日睇新聞話學校啲老師都只需要定期檢查就可以開學上堂啦
原來係咁...唔怪得隔幾日仲有本地確診..

熱賣及精選
打咩自己選啦,我個人保守d選傳統疫苗,副作用少d,副作用來講係有得醫,中咗19有機會死架。我同老婆都4x,我老母7x,都打咗科興兩針,無任何副作用,或者不大不發覺吧,反正一切都正常。

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-7 06:42 PM 發表

當然唔係啦,餐飲業啲樓面都只係每兩個星期要去檢驗一次咋,今日睇新聞話學校啲老師都只需要定期檢查就可以開學上堂啦
所以話佢地失業係利多於弊

我呼喻同事去打,疫苗任選,每次有半日有薪假及現金津貼

你有權轉工

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-4-7 11:23 AM 發表

公司今日出 EAMIL,要求我哋係限定日期之前打新冠疫苗,話打邊隻我哋自己決定。
如果唔打得或者選擇唔打,就要交醫生證明,證明身體唔適合打針,但係證明咗身體有問題,公司又會約見話呢個「身體問題」會唔會影響公司運作……
簡單一句,想返工想有工開就要自己去打針
BioNTech 又話供應期有限,科興又要啪兩支,又要請兩日假。最大問題係唔知打完會唔會有乜面癱爆血管心臟病……公司有冇權力要求甚至強制 ...
醫生紙好撚易攞,黑醫實同你寫

成班都反中亂黨,中國人唔打科興打外國野把柒啊?又要愛國又要話國產野害人?你班偽愛國黑衣暴徒去外國啦,唔好害香港

biotech

咁多擔心,應該主動辭職....留返份工比其他人做.....

引用:
原帖由 冬眠怪名車 於 2021-4-7 05:44 PM 發表

為國家犧牲有咩問題?靠你打仗就死啦,你唔係驚死下話?
唔會無端端打針尋死

又係黃屍撚亂鳩咁up!
首先伏必都係打兩針,另外係人都知伏必副作用係超多,所有面癱既人都係打左伏必!

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021/4/7 11:23 AM 發表

公司今日出 EAMIL,要求我哋係限定日期之前打新冠疫苗,話打邊隻我哋自己決定。
如果唔打得或者選擇唔打,就要交醫生證明,證明身體唔適合打針,但係證明咗身體有問題,公司又會約見話呢個「身體問題」會唔會影響公司運作……
簡單一句,想返工想有工開就要自己去打針
BioNTech 又話供應期有限,科興又要啪兩支,又要請兩日假。最大問題係唔知打完會唔會有乜面癱爆血管心臟病……公司有冇權力要求甚至強制 ...
建議你問你老闆打死咗有冇得賠先

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-4-7 12:02 PM 發表

我打完血壓高左 發燒 你要準備好呢兩樣請假
有無攪錯。
我打完第二支,
就去叫雞。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]