• 瀏覽: 22,134
  • 回覆: 331
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-4-8 02:33 AM 發表

要打都冇計
好似機組人員
中港司機
無打疫苗要隔離半個月一個月

即是份工無得做

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
熱賣及精選
引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-4-7 11:50 AM 發表

記得叫個護士SHOW下個針標先好打,唔係一陣打錯科興
呢單野真係笑咗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-4-7 12:08 PM 發表

呢個真係,我睇電視佢話打完疫苗會有呢啲副作用,即係請假一日打針,又要請多日作病……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 異域忠老爺 於 2021-4-7 01:13 PM 發表

你反應咁大咩?我打了都冇乜感覺
因人而異

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 10-車路士 於 2021-4-7 02:33 PM 發表

最大問題唔係疫苗。係免費。如果免費設個期限。之後要收錢。就唔會有咁多人嫌三嫌四。
都可能係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-4-7 03:46 PM 發表

第一針冇事 第二針就黎料
好恐怖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-4-7 11:50 發表

記得叫個護士SHOW下個針標先好打,唔係一陣打錯科興
你叫護士show針標,不如你自己睇清楚自己去了邊一個接種中心好過啦!
睇你都係無預約過。
由預約開始已經要分打科興或復必泰啦!
又分開接種中心。

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2021-4-8 03:43 AM 發表

好似機組人員
中港司機
無打疫苗要隔離半個月一個月

即是份工無得做
係炒咩

引用:
原帖由 123solar 於 2021-4-7 06:21 PM 發表

好自然,避免你受感染,公司叫你種疫苗係為公司亦為社會大衆,免你傳染俾同事和其他人!
確實係正常

回覆 引用 TOP

打完就等通關, 有得去玩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-4-7 11:23 AM 發表

公司今日出 EAMIL,要求我哋係限定日期之前打新冠疫苗,話打邊隻我哋自己決定。
如果唔打得或者選擇唔打,就要交醫生證明,證明身體唔適合打針,但係證明咗身體有問題,公司又會約見話呢個「身體問題」會唔會影響公司運作……
簡單一句,想返工想有工開就要自己去打針
BioNTech 又話供應期有限,科興又要啪兩支,又要請兩日假。最大問題係唔知打完會唔會有乜面癱爆血管心臟病……公司有冇權力要求甚至強制 ...
辭工,有D骨氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-4-7 11:23 AM 發表

公司今日出 EAMIL,要求我哋係限定日期之前打新冠疫苗,話打邊隻我哋自己決定。
如果唔打得或者選擇唔打,就要交醫生證明,證明身體唔適合打針,但係證明咗身體有問題,公司又會約見話呢個「身體問題」會唔會影響公司運作……
簡單一句,想返工想有工開就要自己去打針
BioNTech 又話供應期有限,科興又要啪兩支,又要請兩日假。最大問題係唔知打完會唔會有乜面癱爆血管心臟病……公司有冇權力要求甚至強制 ...
唔好打囉,睇吓唔打會唔會炒你?

引用:
原帖由 異域忠老爺 於 2021-4-7 01:13 PM 發表

你反應咁大咩?我打了都冇乜感覺
我打科興無乜反應

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日落的漁港 於 2021-4-8 01:41 AM 發表

亂講,咪疫苗政治化
一句講曬,唔打就係賣國賊反中亂港死黑衣暴徒,香討愈黎愈低質,做左反中亂港既基地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwood 於 2021-4-7 11:32 PM 發表

又係黃屍撚亂鳩咁up!
首先伏必都係打兩針,另外係人都知伏必副作用係超多,所有面癱既人都係打左伏必!
黃屍先唔打科興,全部都係黃屍暴徙,個個抵制科興做咩鳩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]