• 瀏覽: 3,372
  • 回覆: 47
精選汽車
出隧道轉彎!直路見到已經太遲!

當日香港班黑暴曱甴掟嘢落鐵路係咪想見到咁樣嘅畫面?😏

引用:
原帖由 sing2046 於 2021-4-7 01:32 PM 發表

盲灣位,見到已剎唔切

引用:
原帖由 和你cam 於 2021-4-7 01:16 PM 發表

https://youtu.be/PeWQiKb6mf0
呆娃只顧搞政治同Cap 水, 咁簡單嘅鐵路安全系統都無.
只能講扺撚死

引用:
原帖由 sing2046 於 2021-4-7 01:32 PM 發表

百幾公里嘅速度,點可能收得切

引用:
原帖由 DZDD 於 2021-4-7 01:49 PM 發表

呆娃只顧搞政治同Cap 水, 咁簡單嘅鐵路安全系統都無.
只能講扺撚死
應該係閉路電視監察都冇兩部....
仲有而家已經開始眾籌.........民進黨又可以刮一嚿

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”
搭乜L火車
用愛行路啦

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-4-7 13:40 發表

當日香港班黑暴曱甴掟嘢落鐵路係咪想見到咁樣嘅畫面?😏
個啲我懷疑唔係真香港人,咁撚毒

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 和你cam 於 2021-4-7 01:57 PM 發表

百幾公里嘅速度,點可能收得切
如果有足夠距離,司機係有機會減到速,可以煞停或者慢啲撞埋去,傷亡可大大減輕,但可惜呢個係盲彎位,台灣又落後冇啲電子感應系統輔助,加上安全意識低連條防撞欄都冇,加上個粗心大意嘅地盤司機,再加事發到撞只有一分鐘,種種因素加埋,冇得好怨!RIP!不過以台灣安全意識咁低,如果發生香港黑暴事件,要人為製造重大傷亡事故真係話都冇咁易!

綠營眾籌Cap水行動開始!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-4-7 14:21 發表

如果有足夠距離,司機係有機會減到速,可以煞停或者慢啲撞埋去,傷亡可大大減輕,但可惜呢個係盲彎位,台灣又落後冇啲電子感應系統輔助,加上安全意識低連條防撞欄都冇,加上個粗心大意嘅地盤司機,再加事發到撞只有一分鐘,種種因素加埋,冇得好怨!RIP!不過以台灣安全意識咁低,如果發生香港黑暴事件,要人為製造重大傷亡事故真係話都冇咁易!
乜野電子感應,感應D乜?
火車軋加防撞欄? 你咩鄉下,來自星星的你?

台灣唔算落後吧,唔係咩位咩舊設施都會用新科技啦

引用:
原帖由 jay2yeung 於 2021-4-7 02:40 PM 發表

係懸崖上加防撞欄呀高人!任何一個馬路高位都應該加架啦,你咩鄉下,你鄉下唔興嘅咩?我香港呢邊大部份側邊有高低位嘅馬路都會有架,就係防止啲車有乜意外衝落山呀!
仲有呀火星高人,出左事就連台灣立委都出聲話自己啲異物偵測系統落後呀,自己睇啦:https://news.tvbs.com.tw/politics/1489420

引用:
原帖由 jay2yeung 於 2021-4-7 02:40 PM 發表

大陸高速公路 車行的都有圍欄 呆灣唔係落係係咩🙈🙈🙈
唔好話有呢啲意外 有隻牛走左入路軌又點算?
監控 攝像頭樣樣都冇
10年去過台灣 手抓餅好似25蚊新台幣 15年再去 手抓餅都係25蚊新台幣 一個唔太進步的地方 發展唔好話比北上廣深 連三線城都跟唔上的灣灣

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-4-7 02:13 PM 發表

個啲我懷疑唔係真香港人,咁撚毒
係冚家產理大,中大學生

kwailo
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]