• 瀏覽: 5,187
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
希望你地睇得明,如果唔明可以講邊段我解釋返。
本人做貨運倉,女仔,廿幾歲(利申已婚)
我公司呢一part分左3個部門(A/B/C),
同事大部分都係廿幾歲。
先講個女人,佢一直唔肯講佢幾歲,但我地圍內都估佢係四十幾,佢由隔離貨運公司過黎做(17年開始),係其他部門(不是ABC),但佢係其他部門得罪左掃把,本身交左辭職信,比A部門既好心同事比佢既扮可憐呃到,向A部門掃把提議調佢去A,結果就出事,年中唔少trainee比佢鬧走(本身我地貨運倉流失高多野做),十個有九個都怕左佢,後來我調左去B,覺得脫離左佢個部門非常之開心。

到19年傳出佢同A一個男同事拍拖,男方27歲,我地都唔睇好呢對姊弟戀,因為女方瘋瘋癲癲咁會無端端跳掣,佢地拍拖後,因為A都仲有個女同事(都係廿幾歲),可能個女人四十幾驚人搶佢條仔,開始有精神分裂,周圍唱話個女仔姣佢男友,講到人地婬娃蕩婦咁,但個女同事有男友,同埋佢平時會同個男同事佢地一班人去食煙。
直到20年中,佢地話要結婚,佢地結婚就唔可以一齊係A,一定要分開部門,如是者女調左去F部門,男去左B(即我部門)。
可能佢年紀大好驚有人搶左佢老公,成日疑神疑鬼,工作時間都成日傾電話,仲成日走入我地office搵作老公,我地office係一間房仔好細,每更返兩三條友,佢一入親黎我地覺得非常之煩,佢講野成日扮可愛聲,講真好難頂!
佢入親黎我同其他同事都要開片開大聲蓋過佢兩個把聲....
好好彩後來佢老公調左去C,我地靜左一段時間後.......女既被調入我地B,呢個先係地獄既開始。
女既一樣成日傾電話,兩個會互走office...B去C搵佢,C去B搵佢.....女既直情去埋C度陪佢老公食飯,因為我地係返輪班早中夜咁樣....佢返早佢老公返中,食飯親走去人地部門,其實C部門啲人都好唔中意佢成日走過去,同掃把講過都冇用,啲人面皮厚,甚至當左個倉係海濱長廊咁係出面散步,大佬工作緊架喎....
個女人又唱b另一個女仔,

C度有個女同事同佢都有幾句,因為佢地都係隔離倉過黎做,女同事同我講,個女人成日講人壞話,佢甚至唱我話我爛賭要問人借錢,我心諗WTF? 我從來唔爛賭,得閒先買幾張六合彩咋喎!
知道呢件事我真係非常之嬲,佢本身已經唱另一個女人唱到人地淫娃咁,其他人地可以向高層投訴,個女仔冇咁做!
但佢係要無中生有,老屈我,而家仲要同人講話我特登簡件制服係簡迫啲show大胸,特登咁樣黎引男人注意
我真係笑而不語,我啲制服係成堆換,一炮過換晒一個碼,到要著個陣先知岩岩好,換左唔通唔著咩,同埋而家咩年代,大胸唔通要紮胸呀,個胸大少少著咩碼都一樣
講返先,佢高15x同埋洗衫板(後尾知原來離過婚,唔怪得癲癲地啦),可能又驚我勾到佢老公掛(佢以為佢老公係筍盤

即係咁,我地B同C既同事其實忍耐度已經差唔多到極限,我同b女同事想寫封匿名信比高層投訴,唔知有冇用,大家有冇好建議?
我地B呢班人已經當個女人透明,我呢排仲特登激佢
再咁落去隨時開火鬧交,求建議

熱賣及精選
想知樓主咩cup先會咁樣比人話

我都唔明啲女人,做嘢就做嘢啦,成日搞埋啲八婆嘢 

正常呀
如果我冇做過無端端因為同男上司有肉體勾搭而調去隔離部門做人地上司,人地都會噪
理得你係咪做死人葬禮

好明白!
因為我都有些類似經歷🤦‍♀️

回覆 引用 TOP

個女人唔講自己幾多歲又關樓主乜事,睇到呢度已唔想再睇

忘記過去,面向前方,一個信念,理想必定達到
引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-4-7 02:46 PM 發表

想知樓主咩cup先會咁樣比人話
唔洗知,個胸好正常唔係飛機場囉

引用:
原帖由 jeychow 於 2021-4-7 05:17 PM 發表

個女人唔講自己幾多歲又關樓主乜事,睇到呢度已唔想再睇
個個都有問過,因為個陣佢成日係度高音扮可愛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovebin33 於 2021-4-7 03:48 PM 發表

正常呀
如果我冇做過無端端因為同男上司有肉體勾搭而調去隔離部門做人地上司,人地都會噪
理得你係咪做死人葬禮
你講佢定我呀
我係因為升職就調去隔離,因為要去隔離先升到職
但呢度冇人想同佢老公有肉體勾搭
日日著到乞衣咁真心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2021-4-7 02:55 PM 發表

我地都好想,但你明唔明,個八婆係咁係度搞搞震
唱完我地個邊啲同事又開始搞我
因為我地冇人埋佢堆,係咁周圍唱我地個邊男女同事(女仔一入黎做係長期跟男同事學野),唱完又到我同另一個同事好爛賭
大佬點頂呀,A果邊個女仔比佢唱到街知巷聞,但人地冇做過,其實冇上去投訴算係咁,但係咁搞我地你明唔明

回覆 引用 TOP

雖然我未睇晒, 但有D上級chur人係真的

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-4-7 07:49 PM 發表

雖然我未睇晒, 但有D上級chur人係真的
我地個度工作風氣好好,係佢調過黎後暴跌,我地日日有怨氣..點搞。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凝在心 於 2021-4-7 01:22 PM 發表

希望你地睇得明,如果唔明可以講邊段我解釋返。
本人做貨運倉,女仔,廿幾歲(利申已婚)
我公司呢一part分左3個部門(A/B/C),
同事大部分都係廿幾歲。
先講個女人,佢一直唔肯講佢幾歲,但我地圍內都估佢係四十幾,佢由隔離貨運公司過黎做(17年開始),係其他部門(不是ABC),但佢係其他部門得罪左掃把,本身交左辭職信,比A部門既好心同事比佢既扮可憐呃到,向A部門掃把提議調佢去A,結果就出事,年中 ...
搵十幾個南亞朋友照顧佢,最好印度籍,佢次次玩得滿足就唔會煩你地。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2021-4-7 02:55 PM 發表

男女都有,重點係個人的本質

回覆 引用 TOP

人哋幾多歲又關你咩事呢?
就算人哋50歲但溝到個27歲仲結埋婚係佢本事!你寫咁多似係葡萄人哋!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]