• 瀏覽: 3,058
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
歐聯8強,皇馬主場3比1擊敗利物浦,而比賽中皇馬球員雲尼斯奧斯(Vinicius Junior)與利物浦的阿諾特(Trent Alexander-Arnold)發生了衝突,值得一提的是,高普(Jurgen Klopp)顯示出了紳士態度。
  比賽第69分鐘,雲尼斯奧斯在與阿諾特爭搶後控制皮球,隨後將皮球帶到邊路,但阿諾特用身體攔阻雲尼斯奧斯,兩人相撞,爆發新一輪的衝突,兩人相互推撞。
  看到兩人互相頂撞,高普迅速跑過來平息場面,他怒斥了阿諾特,還向巴西人表示了道歉。西班牙媒體為此稱讚高普很有紳士風度。

而阿諾特毫無疑問是最大輸家,今夜他完敗給20歲的雲尼斯奧斯。皇馬第一球,阿諾特在拚速度時只能在身後扮演追趕者的角色,目送雲尼斯奧斯首開記錄。下半場阿諾特又一次防守中盯人不緊,導致雲尼斯奧斯梅開二度。(沙治奧)

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12904356/1/20210407

優勝劣汰
高普雖然輸波但有風度
唔似有啲球迷咁
愛隊早早出局就日日老屈皇馬誤判呱呱叫

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
文尼無態唔夠人撞而跌
加上根本文尼都攞唔到波
屈犯規又過份咗

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-4-7 02:27 PM 發表

文尼無態唔夠人撞而跌
加上根本文尼都攞唔到波
屈犯規又過份咗
皇馬成功晉級已經招來好多小朋友妒忌
宜家首回合仲要淨勝兩粒
唔嬲就假啦
所以我希望皇馬快啲出局

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-4-7 02:27 PM 發表

文尼無態唔夠人撞而跌
加上根本文尼都攞唔到波
屈犯規又過份咗
膊頭對膊頭,都可以講到犯規,仲睇咩足球姐

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-4-7 02:39 PM 發表

你錯啦
老屈誤判果班人平時支持開用拳頭打對手都得架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-7 02:36 PM 發表

宜家首回合仲要淨勝兩粒
唔嬲就假啦
所以我希望皇馬快啲出局
如果皇馬拎埋冠軍真係不堪想像。

引用:
原帖由 eddoby3 於 2021-4-7 02:39 PM 發表

人地唔識球例嫁
一見皇馬嘅對手球員跌而球證無罰就係黑哨嫁

回覆 引用 TOP

果然專業就係專業
同香討個D磚家差太遠

引用:
原帖由 peter862 於 2021-4-7 03:27 PM 發表

果然專業就係專業
同香討個D磚家差太遠
賓施馬係禁區被踢跌無12碼又點計
不過一定當睇唔到
繼續屈皇馬

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-4-7 03:56 PM 發表

賓施馬係禁區被踢跌無12碼又點計
不過一定當睇唔到
繼續屈皇馬
淨係一季西甲入到19球12碼(未計唔入個D)
平均2場就入1球12碼
真夠誇張

回覆 引用 TOP

球證錯判引發球員衝突

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太郎愛玩菊 於 2021-4-7 02:45 PM 發表

如果皇馬拎埋冠軍真係不堪想像。
黑暴重現

引用:
原帖由 寒冬豐滿的妹頭 於 2021-4-7 04:16 PM 發表

黑暴重現
我驚好多人抑鬱搞到爆血管,咁就大濟。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-7 02:36 PM 發表

宜家首回合仲要淨勝兩粒
唔嬲就假啦
所以我希望皇馬快啲出局
仲車路士同曼城守尾門

回覆 引用 TOP

高普有風度,值得一讚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]