• 瀏覽: 8,026
  • 回覆: 71
見工講明要求著西褲,我原本以為屋企條西褲仲著落,咪唔打算買多褲,點知今日著嗰時就知中招了,緊到爆……
但係又趕唔切去買多條,咪打算著先囉,之後有需要先再買
成程都好少心,坐都唔敢大大力坐,去到新公司見工,起身,同個HR握個手,一坐嗰下……
頂,爆呔,仲要聽到好大聲撕裂聲……
我同個HR都靜咗靜……
「X生你冇事呀嘛?」
我只可以答「冇……冇……」
兩個人就係好尷尬嘅情況之下完成咗成個INTERVIEW……走之前佢仲要問我「洗唔氾我叫同事去買條運動褲比你?附近有 UNIQLO。」
我覺得真係輸人唔輸陣,我好霸氣咁講咗句「OKAY嘅,冇問題嘅,我自己解決到」打算展示一下解決問題嘅能力……
最後只可以用個袋遮住走……去附近嗰間UNIQLO買條褲……

熱賣及精選
  唔尷尬呀. 幾開心呀. 見完你之後又可以笑餐飽. 令人地公司多個開心既話題. 可能因為咁佢會請你返黎......再笑過. 

印象深刻

回覆 引用 TOP

好尷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打工黃帝 於 2021-4-7 04:37 PM 發表

見工講明要求著西褲,我原本以為屋企條西褲仲著落,咪唔打算買多褲,點知今日著嗰時就知中招了,緊到爆……
成程都好少心,坐都唔敢大大力坐,去到新公司見工,起身,同個HR握個手,一坐嗰下……
我同個HR都靜咗靜……
「X生你冇事呀嘛?」
兩個人就係好尷尬嘅情況之下完成咗成個 ...
好慘😂但比我見到會忍唔到笑

浪漫爆呔日

係咪轟一聲

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-4-7 07:47 PM 發表

係咪轟一聲
似你爆石聲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-4-7 07:46 PM 發表

浪漫爆呔日
你同zodiac仲浪慢啦?

引用:
原帖由 隔夜冰凍的手袋 於 2021-4-7 07:51 PM 發表

你同zodiac仲浪慢啦?
你尊貴穿櫃?

回覆 引用 TOP

好彩我有自知,未有工見就已經試定以前啲工衫,果然緊到爆... 然後就買左新衫了
不過到而家都未有工見..

引用:
原帖由 打工黃帝 於 2021-4-7 04:37 PM 發表

我同個HR都靜咗靜……
「X生你冇事呀嘛?」
兩個人就係好尷尬嘅情況之下完成咗成個 ...
條鳩鳩突晒出黎

引用:
原帖由 X_ANDY_X 於 2021-4-8 12:41 AM 發表

條鳩鳩突晒出黎
細就冇

回覆 引用 TOP

我都冇打算見

睇下請邊個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 doraemon007 於 2021-4-7 11:49 PM 發表

好彩我有自知,未有工見就已經試定以前啲工衫,果然緊到爆... 然後就買左新衫了
不過到而家都未有工見..
疫情年幾,運動都冇得做……肥咗好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]