• 瀏覽: 3,107
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
會活的沉木

附件

IMG_20210407_201440.jpg(157.49 KB)

2021-4-7 08:21 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 4x6 於 2021-4-7 08:21 PM 發表

會活的沉木
外來物種,千萬不可放生!否則會做成大災難!

引用:
原帖由 king-man 於 2021-4-7 08:22 PM 發表

外來物種,千萬不可放生!否則會做成大災難!
我隻藥缸 一起綠藻 放條落去 不用二天 成個魚缸玻璃 清如鏡 無他幫忙 我就辛苦死 但有一吾好處 他食完綠藻壓縮到一條條啡色的魚屎 過濾好難吸走 但第三日 無藻食 回覆正常 無屎屙😂

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2021-4-7 08:29 PM 發表

我隻藥缸 一起綠藻 放條落去 不用二天 成個魚缸玻璃 清如鏡 無他幫忙 我就辛苦死 但有一吾好處 他食完張綠藻壓縮到一條條啡色的魚屎 過濾好難吸走 但第三日 無藻食 回覆正常 無屎屙😂

又像飛碟

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2021-4-7 08:29 PM 發表

我隻藥缸 一起綠藻 放條落去 不用二天 成個魚缸玻璃 清如鏡 無他幫忙 我就辛苦死 但有一吾好處 他食完綠藻壓縮到一條條啡色的魚屎 過濾好難吸走 但第三日 無藻食 回覆正常 無屎屙😂
呢點我知道!只係提醒你唔可以將佢放生!

wow

我哩條7年, 有15吋, d屎多到嚇死

引用:
原帖由 hellslemon 於 2021-4-8 08:20 AM 發表

我哩條7年, 有15吋, d屎多到嚇死

但屎多玻璃清

附件

IMG_20210320_195536.jpg(243.13 KB)

2021-4-8 09:24 AM

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2021-4-8 09:24 AM 發表

但屎多玻璃清
食屎咀

95搭8
引用:
原帖由 king-man 於 2021-4-8 12:41 AM 發表

呢點我知道!只係提醒你唔可以將佢放生!
我沒打算放生 但有一想法 繁殖幾佰條 幫豪宅清潔水池 

附件

IMG_20181005_145211.jpg(761.37 KB)

2021-4-8 09:45 AM

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2021-4-8 09:45 AM 發表

我沒打算放生 但有一想法 繁殖幾佰條 幫豪宅清潔水池 
24兄,唔好玩啦!佢哋會食晒其他小動物,嚴重破壞生態㗎

引用:
原帖由 king-man 於 2021-4-8 10:52 AM 發表

24兄,唔好玩啦!佢哋會食晒其他小動物,嚴重破壞生態㗎
你沒養過 他不食小魚的 專食藻類同魚春就真

95搭8
食魚春咪冇小魚囉

引用:
原帖由 king-man 於 2021-4-8 04:45 PM 發表

食魚春咪冇小魚囉
所以我一條魚花都沒見過 等我工作合約期滿 我請假搞多一個大小少的魚苗池 2.2米x4米 繁殖魚苗 到時送你魚苗

附件

JPEG_20210213_103803_5697249925412204894.jpg(251.96 KB)

2021-4-8 07:56 PM

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2021-4-8 07:56 PM 發表

所以我一條魚花都沒見過 等我工作合約期滿 我請假搞多一個大小少的魚苗池 2.2米x4米 繁殖魚苗 到時送你魚苗
多謝先!我只要燈魚!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]