• 瀏覽: 1,702
  • 回覆: 13
睇中咗架車,但車主話停牌中,要等半年先停完,咁可唔可以賣車比我?

精選汽車
引用:
原帖由 s071006 於 2021-4-7 08:36 PM 發表

睇中咗架車,但車主話停牌中,要等半年先停完,咁可唔可以賣車比我?
車主可以賣車畀你,但唔可以摣架車出嚟比你試。

回覆 引用 TOP

停牌係停駕駛執照吧!! 關車牌事?? 

引用:
原帖由 s071006 於 2021-4-7 08:36 PM 發表

車主停牌 = 唔揸得車, 得物無所用, 叫佢賣平的比你.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 程琛 於 2021-4-7 10:23 PM 發表

停牌係停駕駛執照吧!! 關車牌事?? 
佢呢句停牌係停架車?唔係駕駛執照?
第一次買車咩都唔識

附件

28A1C4BF-0D4C-4189-8C21-3254F1F09FFE.jpeg(118.01 KB)

2021-4-8 11:58 AM

未聽過車會停牌,只知牌費過期,或無保險

引用:
原帖由 s071006 於 2021-4-8 11:58 AM 發表

佢呢句停牌係停架車?唔係駕駛執照?
第一次買車咩都唔識
這個停牌的意思, 應該係指 (例如) 非法改裝、成爲某些案件証物 ... 之類的汽車, 被禁止行駛.
跟車主駕駛執照被停牌無關係.

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-4-9 02:52 PM 發表

這個停牌的意思, 應該係指 (例如) 非法改裝、成爲某些案件証物 ... 之類的汽車, 被禁止行駛.
架車有問題仲敢買?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2021-4-9 02:52 PM 發表

甘有趣,有人敢賣,又有人甘勇肯買!得意得意!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pssojack 於 8-4-2021 19:45 發表

未聽過車會停牌,只知牌費過期,或無保險
C hing 你未有牌是正常不知,
拿來做白牌車,
拉到一定停.

過戶手續要車主show車牌嗎?
車主可以連牌都無
咁停唔停牌對架車轉讓有嘜關系呢?

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-4-12 04:40 PM 發表

C hing 你未有牌是正常不知,
拿來做白牌車,
拉到一定停.
我只係守法,未俾人停過牌啫!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 12-4-2021 16:52 發表

過戶手續要車主show車牌嗎?
車主可以連牌都無
咁停唔停牌對架車轉讓有嘜關系呢?
依家是講停車的牌=行車證

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]