• 瀏覽: 5,424
  • 回覆: 3
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 千千金 於 2021-4-8 12:54 PM 發表

新約中無分福音 和聖靈開放,是2樣都。重要

之所以有此選擇比各人,因為地上的人會按自己所認為和相信的去劃分。人的思想與智慧十分有限,
我估你所指既聖靈開放係靈恩教會?

咁你返邊種教會呢?

曾幾何時,我為著此topic 同過姊妹吵大架呢。

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
熱賣及精選
引用:
原帖由 千千金 於 2021-4-9 02:19 PM 發表

我返對聖靈開放,又重聖經的教會。

因為有人定義靈恩教會係只會令人跌低,一d亂和無乜重聖經的教會
咁你有無見過靈動,講方言,聖𩆜擊倒先.....點睇?

靈動既行為反應對於屬靈生命完全無幫助呢個問題又點睇?

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 千千金 於 2021-4-9 02:37 PM 發表

上來其實想關心下無返教會 的羊仔,因為主顧念每一個生命

魔鬼不斷拉羊群離開教會

神是愛,神的愛是向衪的羊不斷發出愛的召喚
師兄辛苦了

引用:
原帖由 千千金 於 2021-4-9 02:19 PM 發表

我返對聖靈開放,又重聖經的教會。

因為有人定義靈恩教會係只會令人跌低,一d亂和無乜重聖經的教會
師兄似有備而來,
可否再定義下乜野叫「對聖靈開放,又重聖經的教會」呢?言下之意師兄也承認有不重聖經的靈恩教會吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]