• 瀏覽: 4,978
  • 回覆: 26
朋友做左幾年CA, 宜家攞緊 point 7人工,之前報左份n仔,收到offer, 人工計落大概等於 point 16, 即係多成60幾70%人工一個月。但大家都知啦,n仔無福利又無保證一定續到約。如果係你,你會唔會轉做n仔?定係安安份份繼續CA嘅歡樂時光?

熱賣及精選
做CA,再上ACO

引用:
原帖由 真消失了信箱 於 2021-4-7 10:21 PM 發表

做CA,再上ACO
講得岩,比我都咁做,始終CS有保障。
還有,如果能力考MPS16左右的薪水,為什麼不報其他職系CS?

回覆 引用 TOP

疊埋心水做CA,N仔是合約無保障。

回覆 引用 TOP

多67成可能一做就辭職, 制唔過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Creon 於 2021-4-7 09:41 PM 發表

朋友做左幾年CA, 宜家攞緊 point 7人工,之前報左份n仔,收到offer, 人工計落大概等於 point 16, 即係多成60幾70%人工一個月。但大家都知啦,n仔無福利又無保證一定續到約。如果係你,你會唔會轉做n仔?定係安安份份繼續CA嘅歡樂時光?
我會揀做CA,再考其他CS位。

N仔太無保障,而家咁嘅時勢搏唔過。

回覆 引用 TOP

人工高

You'll never walk alone

回覆 引用 TOP

唔做N仔=.=你唔睇前途嗎?

回覆 引用 TOP

一定係㨂point 16 既N 仔,當初你點解自己會報呢? CA 你永世車係CA, 我夠有一個CA 執左6-7次都仲係CA

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Creon 於 2021-4-7 09:41 PM 發表

考其他CS位

回覆 引用 TOP

有朋友做咗幾年EA,佢都有後悔點解無考EO,覺得而家年紀大無保障。CS位都要睇時機先入到。

回覆 引用 TOP

引用:

做N仔,揾夠移民。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真消失了信箱 於 2021-4-7 10:21 PM 發表

做CA,再上ACO
要考的。

回覆 引用 TOP

pt16都考到,冇奶油ACO考吾到

引用:
原帖由 真消失了信箱 於 2021-4-9 03:18 PM 發表

pt16都考到,冇奶油ACO考吾到
朋友手作仔好渣,一分鐘打得少過十個中文字。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]