• 瀏覽: 1,798
  • 回覆: 52
  • 追帖: 1
大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

首先就是炒晒班垃圾編劇。請過一批有熱誠的人。例如,老衲

台前的藝人其實也不錯,是劇本太差

熱賣及精選
買劇播算啦。Bigbigshop d野貴得黎售後服務又差。同事試過買電器1次都未用便壞了,要換都攪你1大輪。又去番原廠換又呢又路。

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2021-4-8 06:34 AM 發表

大股東黎瑞剛開腔批評,直言對TVB「非常不滿意」。

首先就是炒晒班垃圾編劇。請過一批有熱誠的人。例如,老衲

台前的藝人其實也不錯,是劇本太差
垃圾編劇,唔係啩?大股東唔知佢,明唔明白,甚麼叫做「直入式」廣告、「直入式」劇情呢?

天馬行空,寫幾仔字,有幾難呢?問題係大老闆有沒有畀無限預算,去拍不同場景、佈景、服裝等等呢?

5大缺失都講唔出 劇本差, 編劇待遇差=無人肯寫好故仔的問題
不如請呢度D 大大做高層好過

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
引用:
原帖由 楚楚可憐蟲 於 2021-4-8 08:12 AM 發表

買劇播算啦。Bigbigshop d野貴得黎售後服務又差。同事試過買電器1次都未用便壞了,要換都攪你1大輪。又去番原廠換又呢又路。
買電器1次都未用便壞 -----搵笨? 向消委X 投訴

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2021-4-8 10:30 AM 發表

垃圾編劇,唔係啩?大股東唔知佢,明唔明白,甚麼叫做「直入式」廣告、「直入式」劇情呢?

天馬行空,寫幾仔字,有幾難呢?問題係大老闆有沒有畀無限預算,去拍不同場景、佈景、服裝等等呢?
即係成個劇本製作/制度有問題囉,  呢家budget可能不能製一套20-30集的劇了~ , 無錢又要塞大量N角戀/公司吹水無聊劇情填集數
制度有問題仲唔去大執?

TBB 特色
首先請老僧兄去陪瞓人才,老僧睇中的女都唔會差!

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-4-8 10:37 AM 發表

即係成個劇本製作/制度有問題囉,  呢家budget可能不能製一套20-30集的劇了~ , 無錢又要塞大量N角戀/公司吹水無聊劇情填集數
制度有問題仲唔去大執?
師兄好有火喎,連覆三個帖。

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2021-4-8 10:45 AM 發表

師兄好有火喎,連覆三個帖。
岩岩見到, 想答下姐

TBB 特色
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-4-8 10:51 AM 發表

岩岩見到, 想答下姐

https://media.whatscap.com/2fc/608/2fc608cd1fa041fd581a597849c06183758c6ffe_n.png
心中嗰團火吹咪熄囉
PS 有會員提我,香討版規改革,有D區唔畀CAP圖……

回覆 引用 TOP

海外電視收益銳減,買債中伏(你懂的) ,無優質資產,器材老化。黃藍兩邊不是人(被抵制) ,無人睇---網上串流隨時有得睇不用定時定候睇電視。網購攪得5好。失敗中的失敗。有版佢抄都抄5好。癈癈癈癈癈。

上市公司近不死身,可憐小股東啫。

又或者全部做清談節目算la.(平)

黨員說不滿意要知機。
快d開教育節目。
如為國捐軀,努力工作不求回報,守望相助,國富家強之類。

回覆 引用 TOP

搵啲可以拍到劇嘅網絡小說,買咗版權後去改篇拍劇。尤其內地,分分鐘尋到寶。

Hello !!!
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-4-8 10:34 AM 發表

5大缺失都講唔出 劇本差, 編劇待遇差=無人肯寫好故仔的問題
不如請呢度D 大大做高層好過
我可以寫個古仔,用我同佳芯拍床上戲。 @榮哥哥 一定支持收視

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]