• 瀏覽: 8,225
  • 回覆: 161
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-4-8 08:20 AM 發表

大作家,good morning
早晨~十六叔,吃過早餐?

熱賣及精選
引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-8 07:50 AM 發表

冇錯🤷🏼‍♂️但係在下只係想帶出事實,好多魚檔買到嘅只係養魚🤷🏼‍♂️首先我哋要認清一樣嘢先,一個魚檔一日起碼入幾廿條班(話係海魚嘅班),一個街市幾個魚檔,香港九千幾個街市,邊得嚟咁多海班?🤷🏼‍♂️
九成以上活魚都係養... 真係海魚既好少.
要識得睇同揀先可以買到海魚

引用:
原帖由 港女冰冰 於 2021-4-8 08:17 AM 發表

早晨,純粹捧場,

忘了,係咪你介紹過我看鬼故,謝謝。

你說釣過細鱗, 魚檔介紹過..都食過幾次。
東星吉利,大時大節,貴都要買,已經不是吃魚,而是吃意頭。

謝謝分享。
咁食魚好多係食意頭~ 所以紅噹噹既魚炒貴晒!
反而有好多味道好既魚唔識食

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-8 07:33 AM 發表

最近喺呢區經常見人話買到海乜班海物班咁,其實邊得嚟咁多海魚吖🤷🏼‍♂️仲要識游水🤷🏼‍♂️全部呃人㗎🤷🏼‍♂️在下爭扎咗好耐準備嚟個大踢爆🤷🏼‍♂️不過戴定頭盔先🤷🏼‍♂️其實話之佢養又好海又好,價錢合理又好食,食得開心先最重要🤗🤗🤗🤗🤗

附上之前釣到嘅成品一條🤷🏼‍♂️12240339
盲俠出現注意。
十蚊舊鯇魚,又一餐。
好彩我唔識食靚魚。
對我或者,靚豉油仲緊要。

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-8 07:33 AM 發表

最近喺呢區經常見人話買到海乜班海物班咁,其實邊得嚟咁多海魚吖🤷🏼‍♂️仲要識游水🤷🏼‍♂️全部呃人㗎🤷🏼‍♂️在下爭扎咗好耐準備嚟個大踢爆🤷🏼‍♂️不過戴定頭盔先🤷🏼‍♂️其實話之佢養又好海又好,價錢合理又好食,食得開心先最重要🤗🤗🤗🤗🤗

附上之前釣到嘅成品一條🤷🏼‍♂️
Truelie

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-8 07:50 AM 發表

冇錯🤷🏼‍♂️但係在下只係想帶出事實,好多魚檔買到嘅只係養魚🤷🏼‍♂️首先我哋要認清一樣嘢先,一個魚檔一日起碼入幾廿條班(話係海魚嘅班),一個街市幾個魚檔,香港九千幾個街市,邊得嚟咁多海班?🤷🏼‍♂️
咁魚檔又錯唔晒d班的確係多數海養架喎想穩陣就自己呔

引用:

其實 明眼人 應該知道的

一位冇乜頭髮樣貌普通的肥佬
引用:
原帖由 港女冰冰 於 2021-4-8 08:17 AM 發表

早晨,純粹捧場,

忘了,係咪你介紹過我看鬼故,謝謝。

你說釣過細鱗, 魚檔介紹過..都食過幾次。
東星吉利,大時大節,貴都要買,已經不是吃魚,而是吃意頭。

謝謝分享。
咁你有冇睇鬼故?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 ~KK 於 2021-4-8 08:41 AM 發表

其實 明眼人 應該知道的
有海魚都留俾高消費場所俾有錢佬食🤷🏼‍♂️

讚成你講法,見到佰零蚊條游水東星,大量瓜子在普通街市買,已打破我的認知,我懷疑但未能証實,不敢提出咋。

引用:
原帖由 港女冰冰 於 2021-4-8 08:21 AM 發表

早晨~十六叔,吃過早餐?
下山就去……吃

石班係靠釣🤷🏼‍♂️閒閒地十米八米水起碼,扯到上嚟魚膘會漲,會反肚游唔到水🤷🏼‍♂️當然有人有辦法令佢洩氣🤷🏼‍♂️不過海魚養唔耐🤷🏼‍♂️喺缸見到嘅都九成九九係養🤷🏼‍♂️就算喺艇仔買嘅都係魚排攞貨🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-4-8 08:51 AM 發表

讚成你講法,見到佰零蚊條游水東星,大量瓜子在普通街市買,已打破我的認知,我懷疑但未能証實,不敢提出咋。
依家連馬友黃花都有養🤷🏼‍♂️

鮮就係好

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-4-8 08:51 AM 發表

之前唔想講係唔想人哋唔開心🤷🏼‍♂️開開心心買條魚應該要開開心心食🤷🏼‍♂️

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]