• 瀏覽: 6,469
  • 回覆: 39
本主題由 mongkok brother 於 2021-4-16 03:12 PM 分類
簡介

MMA格鬥選手哥爾(劉易斯·譚 飾)向來於擂台上以血汗換取金錢,身上有神龍印記的他對自己的身世一無所知,亦不知道為何「外世界」的帝王尚宗(黃經漢 飾)要派出最強悍的戰士絕對零度(祖塔斯利姆 飾)來追殺他。哥爾擔心家人的安危,於是在同樣擁有印記的特種部隊少校賈克斯(麥卡德布魯克斯 飾)引路下尋找指揮官索尼婭(謝西嘉麥娜美 飾)。不久,哥爾來到雷電(淺野忠信 飾)的神廟,雷電是古老神族中的地球守護者,更會庇護擁有神龍印記的人。哥爾在神廟跟少林武僧劉康(林路迪 飾)、空佬(黃又亮 飾)和粗野的僱傭兵卡諾(佐舒羅森 飾)一起訓練,準備跟地球最強的冠軍聯手,迎戰外世界的敵人,為宇宙展開生死存亡一戰!哥爾能否解開他內在潛藏的神秘力量,及時拯救他的家人,並阻止外世界的侵略?
類別動作、冒險、科幻片長110級別III語言英語
(字幕: 中文)導演西門麥古德演員
淺野忠信、真田廣之、劉易斯·譚、祖塔斯利姆、謝西嘉麥娜美、佐舒羅森、麥卡德布魯克斯、林路迪、黃經漢、黃又亮

熱賣及精選
睇左, 算唔錯, 唔少終結招可以睇, 睇有機拍第2集

- overall 普普通通,可以一睇
- 故事就好簡單,保護世界同大魔王一戰
- 1995電影版本大魔王設定好好多,2021大魔王個樣無咁奸,無咁似game
- game入面咁多人物,唔明點解要用新角色
- sub zero 好型
- 角色殺人技如game一樣

想問cole young 係真人快打入面咩角色?

引用:
原帖由 傑小朋友 於 2021-4-8 11:57 PM 發表

想問cole young 係真人快打入面咩角色?
電影原創角色

過癮,精彩

落花有意随流水
流水无意留落花
全套戲打鬥沒有悶場,IMAX音效好正,哥師奶果套更正因為有撞船同飛機大炮嘅音效狂炸耳朵,個人覺得,其實每次電影有IMAX版本都應該入場欣賞,普通屋企就算有幾貴幾好嘅家庭影院音響設備,始終都唔會爆到嚮戲院咁勁,仲有巨幕咁大。有幾場殺敵都幾血腥,個人比較鍾意背心軍女同奸角做冰仔分別嘅各場打鬥,日本仔戰力亦好好,最唔鍾意就係識吸靈魂果條大佬,個樣好似係啲美藉華人嘅唔三唔四樣貌,鬼又唔係、日本仔又唔係、中國佬又唔係。角色其實唔多,奸同忠兩邊都係得幾條友,而且仲要臨危鍛鍊,慘不忍睹

引用:
原帖由 狂收股息 於 2021-4-9 04:48 PM 發表

全套戲打鬥沒有悶場,IMAX音效好正,哥師奶果套更正因為有撞船同飛機大炮嘅音效狂炸耳朵,個人覺得,其實每次電影有IMAX版本都應該入場欣賞,普通屋企就算有幾貴幾好嘅家庭影院音響設備,始終都唔會爆到嚮戲院咁勁,仲有巨幕咁大。有幾場殺敵都幾血腥,個人比較鍾意背心軍女同奸角做冰仔分別嘅各場打鬥,日本仔戰力亦好好,最唔鍾意就係識吸靈魂果條大佬,個樣好似係啲美藉華人嘅唔三唔四樣貌,鬼又唔係、日本仔又唔係、中 ...
大魔王完全無霸氣,同舊版無得比。

引用:
原帖由 狂收股息 於 2021-4-9 04:48 PM 發表

全套戲打鬥沒有悶場,IMAX音效好正,哥師奶果套更正因為有撞船同飛機大炮嘅音效狂炸耳朵,個人覺得,其實每次電影有IMAX版本都應該入場欣賞,普通屋企就算有幾貴幾好嘅家庭影院音響設備,始終都唔會爆到嚮戲院咁勁,仲有巨幕咁大。有幾場殺敵都幾血腥,個人比較鍾意背心軍女同奸角做冰仔分別嘅各場打鬥,日本仔戰力亦好好,最唔鍾意就係識吸靈魂果條大佬,個樣好似係啲美藉華人嘅唔三唔四樣貌,鬼又唔係、日本仔又唔係、中 ...
形容得好
鬼又唔係
日本仔又唔係
中國人又唔係
總之係有種莫名其妙嘅感覺

引用:

其實角色太多反而未必好, 舊果套亦唔多, 新呢套算係咁, subzero 最吸引, 至於個大佬, 其實街機初代個人物設定亦係唔中唔鬼咁, 而且係阿伯來, 可能舊果套大佬個樣霸氣D 同大隻D, 連後尾連GAME 都抄返佢個樣出

引用:
原帖由 kamiry 於 2021-4-8 11:56 PM 發表

- overall 普普通通,可以一睇
- 故事就好簡單,保護世界同大魔王一戰
- 1995電影版本大魔王設定好好多,2021大魔王個樣無咁奸,無咁似game
- game入面咁多人物,唔明點解要用新角色
- sub zero 好型
- 角色殺人技如game一樣
其實遊戲改編拍真人電影版唔易拍得好, D 劇情題材限死晒, 改得太勁又不倫不類, 呢套呈現好多遊戲畫面對白 好有打機FEEL 來又唔覺太夾硬插入去, 套戲節奏算明快, 算係咁, 舊果套續集拍到好垃圾, 所以遊戲拍電影版唔易

引用:
原帖由 kamiry 於 2021-4-9 06:33 PM 發表

大魔王完全無霸氣,同舊版無得比。

都幾好睇,節奏明快,冇悶場,尤其開頭嗰場,好夠張力。

動作場面幾精彩,有少量血腥鏡頭,所以三級,但適可而止,唔會刻意賣弄。

引用:
原帖由 股壇黃飛鴻 於 2021-4-9 11:55 PM 發表

其實角色太多反而未必好, 舊果套亦唔多, 新呢套算係咁, subzero 最吸引, 至於個大佬, 其實街機初代個人物設定亦係唔中唔鬼咁, 而且係阿伯來, 可能舊果套大佬個樣霸氣D 同大隻D, 連後尾連GAME 都抄返佢個樣出
呢套戲種我第一次睇,本身好少打遊戲所以唔係好知來龍去脈,都係當一套打鬥片咁睇而已,唔係咁識原本故事結構,請原諒,呵呵,

好睇
打鬥精彩
值得去睇4D
人物有升呢
有力量成長
夠熱血

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]