• 瀏覽: 1,911
  • 回覆: 59
  • 追帖: 1

野係好食,但唔係話非常出色。

叉燒味道好,算係有咬口個隻,感覺唔係用西班牙黑毛豬,有2舊係咬唔到。

豉油王鴨舌,平平無奇

蝦餃,爽口清甜

燒賣,好好食,好有肉汁同豬肉香味,如果個幾粒魚子可以用d靚野趁番起帶子既鮮甜就100分了

鵝肝芋角,最好食,好甘香又鬆化

小籠包都好食,但塊皮好易穿

牛肉,還可,無特別既,無陳味香

紅豆沙,非常出色,好香起沙無紅豆渣的

蛋散,超一流,鬆脆到爆,就算無汁都好好食,全日最佳

總體而言佢點心既價錢比天龍軒要平,叉燒就價錢差唔多,但天龍軒比起阿一好食唔少。

另外估唔到阿一係用茶包,d茶真心唔太掂,即係以佢既質素同價錢黎講

熱賣及精選
引用:
原帖由 big_joe_b 於 2021-4-8 09:55 AM 發表

12240553 12240554 12240555 12240556 12240557 12240558 12240559 12240560 12240561

叉燒味道好,算係有咬口個隻,感覺唔係用西班牙黑毛豬,有2舊係咬唔到。

豉油王鴨舌,平平無奇

蝦餃,爽口清甜

燒賣,好好食,好有肉汁同豬肉香味,如果個幾粒魚子可以用d靚野趁番起帶子既鮮甜就100分了 ...
我愚見, 食物嘅味道係有極限嘅, 唔會出名啲就再好食啲 極限後, 就是環境, 服務配套了.
阿一用茶包, 可能係自己嘅配包, 天龍軒, 文華的都是茶包, 可能易於處理

最近有staycation 嗎?

蝦餃睇起嚟好棒!晶瑩剔透嘅,想食

牛肉有啲乾,芋角好靚皮好鬆。

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2021-4-8 09:55 AM 發表

12240553 12240554 12240555 12240556 12240557 12240558 12240559 12240560 12240561

豉油王鴨舌,平平無奇

蝦餃,爽口清甜

燒賣,好好食,好有肉汁同豬肉香味,如果個幾粒魚子可以用d靚野趁番起帶子既鮮甜就100分了 ...
大 Joe b,覺得兩味甜品特別好的原因係,食咗煎炸及濃味嘅點心,之後食甜都會特別覺得可口

叉燒厚切望落好吸引, 油亮油亮的. 不過估唔到一哥既茶會唔掂

引用:

豉油王鴨舌,平平無奇

蝦餃,爽口清甜

燒賣,好好食,好有肉汁同豬肉香味,如果個幾粒魚子可以用d靚野趁番起帶子既鮮甜就100分了

蛋散,超一流,鬆脆 ...
試少一間

引用:

豉油王鴨舌,平平無奇

蝦餃,爽口清甜

看來很美味.....
窮人的我沒錢去試食,不敢隨便批評.....

隨緣而吃,隨心而行,隨遇而安,享受平凡生活的樂趣.....
呢茶點很正,介紹很到位

搵日試吓

回覆 引用 TOP

引用:

豉油王鴨舌,平平無奇

蝦餃,爽口清甜

蛋散,超一流,鬆脆 ...
Very Rich!!!

回覆 引用 TOP

點心除牛肉,賣相不錯,尤其想試帶子燒賣😋請問邊間?阿一海景?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-4-8 10:51 AM 發表

我愚見, 食物嘅味道係有極限嘅, 唔會出名啲就再好食啲 極限後, 就是環境, 服務配套了.
阿一用茶包, 可能係自己嘅配包, 天龍軒, 文華的都是茶包, 可能易於處理

最近有staycation 嗎?
天龍D茶都係唔掂架, 但一哥咁多年咁多客無理由用D一D陳味都無既普洱, 就渣D囉.

一般用得茶包都未試過有好野...但係講野食真係天龍軒好食D

無去staycation la...無時間呢

引用:
原帖由 穗穗 於 2021-4-8 10:54 AM 發表

蝦餃睇起嚟好棒!晶瑩剔透嘅,想食
蝦餃又真係唔錯, 漲卜卜

回覆 引用 TOP

主題標籤 #叉燒 #點心
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]