• 瀏覽: 11,688
  • 回覆: 94
引用:
原帖由 eva2010 於 2021-4-8 02:38 PM 發表

隔離飯香
人就係咁得意

熱賣及精選
日本工作?諗都唔好諗呀!
如果唔係邊有咁多女拍AV呀!

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
社長隨時要你踎起抬底.......

這個世界老散何其多,你我就是其中的一個;
我喜愛證券市場,因它是我的遊樂場!
亂市做英雄,英雄造亂市;
好股有好報,輸極有個譜!
(感受生活,活在當下 ; 我要積極面對人生!)
引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-4-8 12:41 PM 發表

日本人工都叫高? 日本人話新加坡人工仲高喎。
台灣人覺得日本人工高的錯覺來自台灣人工超低的錯覺...... 比香港平均工資打個3折就差不多

引用:
原帖由 露線圖 於 2021-4-8 11:33 AM 發表

https://hk.finance.yahoo.com/news/台人想到日本工作-日網愣-是地獄-093255228.html

日本在國際上被認為是水準程度相當高 ...
統治過好短嘅時期已如此……不過台灣有比日本更地獄嘅職場模式唔奇:日網不懂「旅遊及工作已是天堂及地獄。日人往台旅遊不爽?」。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
台妹去日本工作,拍AV。

係東京d居酒屋見到d junior staff要做小丑比老細睇,果次正喇,我見到個著恤衫西褲後生仔扮牛,我以為佢係waiter叫佢, 佢仲岸鳩鳩指下自己件恤衫好似話我咁都認錯

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-4-8 01:07 PM 發表

我見7仔都70幾蚊一個鐘,好過香港啩!
我親眼見到日本老闆7仔吊員工!打工仔邊到都差唔多

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-4-8 01:07 PM 發表

我見7仔都70幾蚊一個鐘,好過香港啩!
或者留意埋日本嘅稅收條款,你會了解更多。

日本係咁好就唔會有過努死啦

引用:
原帖由 露線圖 於 2021-4-8 11:33 AM 發表

https://hk.finance.yahoo.com/news/台人想到日本工作-日網愣-是地獄-093255228.html

日本在國際上被認為是水準程度相當高 ...
睇AV 上晒腦。以為去日本多野玩

引用:
原帖由 peter925 於 2021-4-8 01:56 PM 發表

台灣真係咁差咩?
咪係,好人高尚港人好嚮往

引用:
原帖由 mephistokoo 於 2021-4-8 02:48 PM 發表

地鐵一個站都百幾二百YEN
日本人用定期卷嫁

即係月票 但中途站無限任搭

港鐵? 逐次計

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-4-8 04:23 PM 發表

日本人用定期卷嫁

即係月票 但中途站無限任搭

港鐵? 逐次計
係喎, 唔記得佢地有通勤票添~~
我諗計埋就同香港差唔多?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]