• 瀏覽: 416
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
[隱藏]
 「麥巴比(Kylian Mbappe)是猛獸!」在大巴黎作客3比2擊敗拜仁後,西班牙《阿斯報》打出了這樣的標題。作客對陣強大的拜仁,麥巴比上演梅開二度的好戲,再次證明自己無愧於1.8億歐世界第一的身價。

  比賽第150秒,麥巴比就取得入球,這是拜仁在歐聯比賽中丟掉的第二快的球,僅次於2010年朗尼(Wayne Rooney)在65秒鍾取得的入球。
  麥巴比在20場歐聯比賽中取得入球,而他才22歲108天,超越美斯(Lionel Messi)(創造紀錄時23歲118天),成為在20場歐聯比賽中入球的最年輕球員。
  在拜仁將比數追成2比2後,第68分鐘,麥巴比又取得入球,他在接迪瑪利亞傳球後,突入禁區左側晃開保定後低射入近角,將比數改寫為3比2。賽後麥巴比也獲得了全場最佳的稱號。
作客對巴塞,麥巴比上演帽子戲法,作客對拜仁,他又梅開二度。統計顯示,麥巴比成為了第一位在同一賽季的歐聯16強以及8強作客共攻入5球以上的球員。而今季歐聯淘汰賽,他已經攻入了6球。(伊雲)

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12908949/1/20210408

麥巴比心理質素真係一流
每逢大賽都有功課交
先踢走自大狂妄既巴塞
再首回合對陣拜仁入兩球

但身價no.1 ?
問左自稱七億身價既梅西未架



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
麥巴比真心勁, 未來球皇, 幾貴都要買


引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-4-8 02:02 PM 發表

麥巴比真心勁, 未來球皇, 幾貴都要買
未到七億
即係仲係低幾班過梅西



回覆 引用 TOP

每次有真實新聞特別少人討論
真係奇怪



[隱藏]
麥巴比好波


回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-8 02:27 PM 發表

每次有真實新聞特別少人討論
真係奇怪
因為無國際賽冠軍, 歐聯又無影先叫球王



回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
吹到7億姐
我夠話麥巴比20億
吹水既笑下就算
我不嬲當笑話睇



想念在1.8.99跟你鬥咀
可惜你而家都唔知去L左邊?
還是你做左縮頭烏龜?
懷念已故的你

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]