• 瀏覽: 5,415
  • 回覆: 71
  • 追帖: 3
16叔每逢到大明里,都會喫返碗。。。荳香、輕身、滑溜、順喉之物!

附件

IMG-20210408-WA0002.jpg(144.32 KB)

2021-4-8 12:46 PM

IMG-20210408-WA0001.jpg(131.09 KB)

IMG-20210408-WA0003.jpg(137.98 KB)

IMG-20210408-WA0000.jpg(229.73 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 低能的你 於 2021-4-8 12:47 PM 發表

去到大埔甘遙遠,呢個阿婆5簡單,應該好滑頂啦
呢一個阿婆.......出名好滑㗎
附近仲有一間唔好食錯呀

引用:
原帖由 pc918 於 2021-4-8 04:02 PM 發表

16叔-大埔除咗阿婆正之外,重有入少少嘅新明發排骨飯呀!午餐食完排骨飯,再食碗荳花甜品,滿足!然後行去大埔街市揀番條靚魚晚餐,正!
16叔跟你做個好朋友!

附件

IMG-20210408-WA0005.jpg(246.49 KB)

2021-4-8 04:09 PM

IMG-20210408-WA0004.jpg(237.19 KB)

2021-4-8 04:09 PM

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-4-8 12:52 PM 發表

呢個阿婆白雪雪滑lutlut
16叔每次到大埔都搵阿婆

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-4-8 04:41 PM 發表

我都係,而且通常食凍花,啜佢4啖就啜晒
通常先去新明發,接著就去豆腐花,再到街市買酸辣鳳爪,買埋海鮮就搭307返出香港

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-8 12:54 PM 發表

外賣?仲乜唔堂食?
風頭火勢……街上多人……

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2021-4-8 12:55 PM 發表

啱啱放假自製完,下次都係買好過。係好滑,但太多功夫😅
但去到大埔……
妹頭,廚樂無窮……又另一番風味呀

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-8 05:15 PM 發表

外賣番港島食?
冇有錯!搭307瀡瀡聲,就返到出香港島

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2021-4-8 01:03 PM 發表

十六叔,有無買榴槤
就在荳花店邊的生果舖,好多貨。。。但16叔搭巴士出港島,要理下車上其他人家的感受。。。所以無買

附件

IMG-20210408-WA0006.jpg(316.98 KB)

2021-4-8 05:57 PM

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2021-4-8 01:04 PM 發表

人少咗
食飯前人流少啲嘅

引用:
原帖由 河邊有隻象 於 2021-4-8 06:38 PM 發表

加黃糖好過糖水
糖水係用漂白過嘅沙糖開出嚟…… 黃糖天然好多

引用:
原帖由 sictakho 於 2021-4-8 06:48 PM 發表

豆腐西施……50年前
滑豆腐不問出處

引用:
原帖由 sictakho 於 2021-4-8 06:51 PM 發表

可能滴咗兩滴香汗落去先至咁好味
汗水應該仲好味

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-4-8 07:08 PM 發表

今我諗起細個時踢嘅西瓜波
輕飄飄的西瓜波……

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-4-8 07:34 PM 發表

就係夠輕,好容易踢到…腳趾尾拉西
所以卡路士當年射嗰球世紀金球,我覺得一啲驚喜都無(我細個用西瓜波成日都做到啦)
wakakakaka )))))

主題標籤 #大埔
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]