• 瀏覽: 755
  • 回覆: 9
請問怎樣搭車最快到?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
幾點出發

原帖由 RMAK69 於 2014-9-20 02:17 PM 發表
我會建議早一晚搭A11/E11去到機場然後係機場過夜機場有洗手間便利店

因為N11車費太貴
九點到達華富邨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tce 於 2021-4-8 02:29 PM 發表

幾點出發
九點要到達

回覆 引用 TOP

正常最快應該係搭紅van出旺角先達, 再行去金雞廣場轉去香港仔嘅紅van

想少啲塞車機會嘅話, 可以考慮搭小巴落黃大仙站, 轉地鐵到
a) 黃竹坑站轉城巴48
b) 香港大學站轉4/4X/40/40M/970呢啲巴士, 或者堅尼地城站轉23小巴

或者可以考慮步行往慈雲山(中)巴士總站
搭隧巴116係銅鑼灣(軒尼詩道)落車,之後
步行往對面馬路搭新巴42去華富.

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!
引用:
原帖由 LEMON3 於 2021-4-9 04:29 AM 發表

或者可以考慮步行往慈雲山(中)巴士總站
搭隧巴116係銅鑼灣(軒尼詩道)落車,之後
步行往對面馬路搭新巴42去華富.
116隧道有得轉170,有冇必要過海後轉42呢

引用:
原帖由 ST8468@59M 於 2021-4-9 08:07 AM 發表

但係紅隧收費廣場轉隧巴170
去華富邨個分段收費好貴,倒不如,
過咗海轉車仲化算呀!

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tacobell_xD 於 2021-4-8 09:26 PM 發表

正常最快應該係搭紅van出旺角先達, 再行去金雞廣場轉去香港仔嘅紅van

想少啲塞車機會嘅話, 可以考慮搭小巴落黃大仙站, 轉地鐵到
a) 黃竹坑站轉城巴48
b) 香港大學站轉4/4X/40/40M/970呢啲巴士, 或者堅尼地城站轉23小巴
黃竹坑站的話
行出去黃竹坑道南朗山道分站仲可以轉 41A/73/170
再唔係轉 70/72/78 華貴行返上去都得

冷澀的我坐在車上
真希望我可更耐寒
節日怎麼過才浪漫
若看不清到哪一站

You'll always be in my heart
Ellen Joyce Loo (1986 Mar 27 - 2018 Aug 5)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ST8468@59M 於 2021-4-9 08:07 AM 發表

170咪一樣要落銅鑼灣

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]