• 瀏覽: 3,158
  • 回覆: 20
《清萊時報》報道,泰國觀光暨體育部長 Phiphat Ratchakitprakarn 日前表示,考慮在當地航空業員工完成新冠肺炎疫苗接種後,為外國遊客免費或機票折扣的提議,作為吸引外國遊客到泰國旅遊、延長在當地逗留時間,增加國家旅遊業收入的刺激措施。

他表示,部門已與曼谷航空及相關機場就上述事宜進行討論。泰國旅遊當局上月推出「沙盒計畫」(sandbox scheme),將在今年 7 月 1 日開放布吉島,已接種兩劑新冠肺炎疫苗的遊客入境時將不需隔離,當局預計今年第 3 季將至少有 10 萬名遊客到布吉島旅遊。據悉,泰國計劃在 10 月起陸續開放蘇梅島等旅遊熱點,而遊客下月入境泰國時,強制隔離日數將由現時的 14 日的縮短至 10 日。

寂寞就如自己一個放飛機
熱賣及精選
回港要隔離21日?

回覆 引用 TOP

我覺香港要整疫苗護照,去同返港驗左無感染,就隔離7天,7天後再驗一次。

引用:
原帖由 goldenfat 於 2021-4-8 07:48 PM 發表

我覺香港要整疫苗護照,去同返港驗左無感染,就隔離7天,7天後再驗一次。
咪攪,真係咪攪,東南亞疫情未清,仲要人家會引入歐美非洲變種再變再變種,全世界再爆大d,疫苗廠好好搵

送棺材實用d…變種病毒幫到你

美國人, 印度人。。亞一亞二都擁去泰國。。

回覆 引用 TOP

總理種阿斯利康, 未必承認中國疫苗。。美國佬印度佬,亞一亞二都去泰國。。都大風險 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-4-8 08:26 PM 發表

咪攪,真係咪攪,東南亞疫情未清,仲要人家會引入歐美非洲變種再變再變種,全世界再爆大d,疫苗廠好好搵
你怕所以唔打針,但人哋唔怕打針去旅行,你怕去完旅行嘅人野到你,所以最後打埋針,但打完無理由唔去旅行,諗兩諗不如早啲打早啲去旅行

刺激到香港人打疫苗 🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-4-8 10:40 PM 發表

你怕所以唔打針,但人哋唔怕打針去旅行,你怕去完旅行嘅人野到你,所以最後打埋針,但打完無理由唔去旅行,諗兩諗不如早啲打早啲去旅行
用呢個黎增加市民的注射疫苗意欲係下下䇿。基層的那會有你這細心推理咁多去防疫。
隔離板有人講公司要求員工某時限前要注射任一疫苗,以保障工作場所的所有員工。這是一個資本的自我保護及推動更多人去注射疫苗。
如政府公佈指定某年齡層的市民在某時間後(如本年8月),要搭乘任何公共交通工具必先有已完整注射疫苗記錄(不宜接種人士除外),及會派人到公共交通工具去抽查,這不是更好更簡單地提升疫苗接種率。以上不是在設定一個完全放寛疫情社交措施的計時設定?那時酒店食店可完全復業吧。經濟復甦可期。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-8 08:32 PM 發表

送棺材實用d…變種病毒幫到你
中19釘咗蓋~係直接打包,去火化架~....仲駛鬼 棺材~......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 外星baby 於 2021-4-8 03:24 PM 發表

《清萊時報》報道,泰國觀光暨體育部長 Phiphat Ratchakitprakarn 日前表示,考慮在當地航空業員工完成新冠肺炎疫苗接種後,為外國遊客免費或機票折扣的提議,作為吸引外國遊客到泰國旅遊、延長在當地逗留時間,增加國家旅遊業收入的刺激措施。

他表示,部門已與曼谷航空及相關機場就上述事宜進行討論。泰國旅遊當局上月推出「沙盒計畫」(sandbox scheme),將在今年 7 月 1 ...
泰國話外國人?

回覆 引用 TOP

回港要隔離21日,分分鐘帶回變種新冠。
就說現在來港的姐姐,都有不少人都是帶病毒的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goldenfat 於 2021-4-8 07:48 PM 發表

困在酒店房七日, 頂唔順!

期待2021.5.23 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

我就唔會去喇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]