• 瀏覽: 2,059
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
如果放車比車行
佢地一定唔會轉自己名啦
當佢地放出左轉左下首 我點先知轉左首未?
車行會唔會有通知
或者運輸署會唔會有信通知🙏🏻

第一次放車真係唔識

精選汽車
唔係你放車俾車行, 車行俾現金你, 就大家BYEBYE... 仲要理後續事?? 
你放車俾車行都係唔想煩啫.......

引用:
原帖由 程琛 於 2021-4-8 11:00 PM 發表

唔係你放車俾車行, 車行俾現金你, 就大家BYEBYE... 仲要理後續事?? 
你放車俾車行都係唔想煩啫.......
佢同以前個老婆離咗婚之後都想睇下老婆嫁咗畀邊個, 新歡係洋腸定黑鬼

唔會通知你!車行唔想煩,有人要收左錢拿拿淋過戶比人,你有賣合約!車行做生意唔想lei屎!

記住留舊牌,牌都轉左,話知佢舊車點。

引用:
原帖由 擦爆你支咪 於 2021-4-8 10:29 PM 發表

如果放車比車行
佢地一定唔會轉自己名啦
車行會唔會有通知

第一次放車真係唔識
運輸處唔會通知你架車轉咗名,所以車行賣出去有無轉名車主唔會知,除非你定期走去運輸處查。

引用:
原帖由 擦爆你支咪 於 2021-4-8 10:29 PM 發表

如果放車比車行
佢地一定唔會轉自己名啦
車行會唔會有通知

第一次放車真係唔識
如果你去放比大嘅車行,例如大昌嗰啲,佢會同你轉名,大家均均真真。如果細間嗰啲車行,佢一定唔轉名,因為排簿會多一手。隨時好可能好似買樓摩貨,唔畀會立即比錢,甚至以寄賣方式發售。搵咗新車主收咗錢去先過戶,再畀錢舊車主。

引用:

如果放車比車行
佢地一定唔會轉自己名啦
車行會唔會有通知

第一次放車真係唔識
請看本討論區,有關今次沙田撞車開鎗事件,本田車主賣車無一齊去轉名交收,之後大鑊了。

一定要轉名,車行9成唔轉,所以唔會喺車行放車.

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 9/4/2021 01:31 發表

記住留舊牌,牌都轉左,話知佢舊車點。
咁做目的係想精神上無壓力??

引用:

如果放車比車行
佢地一定唔會轉自己名啦
車行會唔會有通知

第一次放車真係唔識
下手唔肯轉名就唔好交車!完

唔好咁天真嬌信車行

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2021-4-9 08:19 AM 發表

請看本討論區,有關今次沙田撞車開鎗事件,本田車主賣車無一齊去轉名交收,之後大鑊了。
除非車行收車!唔會有人唔轉名!條友古能惑

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2021-4-9 08:19 AM 發表

留返張賣買合約都有瓜!!! 有乜事, 搵車行...

引用:
原帖由 程琛 於 2021-4-9 10:03 PM 發表

留返張賣買合約都有瓜!!! 有乜事, 搵車行...
https://www.hopfathon.com/2018/01/07/如何避免買家或車行唔過戶轉名/

⋯⋯簽訂汽車買賣合約及登記交收時間亦不能確保新車主有能力負全責{ 假設車輛涉 及之賠償金額係$100,而新車主全部財產衹有$50,咁尾數邊個負責?⋯⋯

只有過戶先至完全轉晒法律責任