• 瀏覽: 3,880
  • 回覆: 89
  • 追帖: 3
蛋蛋得幾草食乜好?
(九龍)$38 鐵板餐。忌廉湯。凍奶茶
(港島)$35 肉骨茶
(港島)$24 乾炒牛河
(港島)$14 豬雜粥。$15 叉燒腸
(港島)$25 鹵什飯
(港島)$32 海南雞飯
(港島)$25 豬扒麵
(九龍)$35 香蒜白酒蜆肉意粉
(港島)$28 肉餅洋蔥雞兩餸飯
(港島)$29 乾炒牛河
(港島)$24 星洲炒米
(港島)$30 梅菜蒸鯇魚
(新界)$25 鹹蛋燒肉切雞飯送飲品
(九龍)$35 鳳爪排骨飯。牛肉球
(九龍)$15 汁燒牛肉丼
(九龍)$15 燒鴨切雞雙拼飯
(九龍)$34 乾炒牛河
(港島)$39 椒鹽豬扒飯
(港島)$24 沙爹牛河
(港島)$36 魷魚豬腸車仔麵
(港島)$28 椒鹽豬扒飯
(港島)$25 招牌隆江豬腳飯
(九龍)$30 星洲炒米
(港島)$30 牛膶豬皮油麵
(港島)$25 川汁豬腳飯送例湯
(港島)$30 乾炒牛河
(港島)$31 菜遠豬什飯
(港島)$20 雞鴨雙拼飯
(港島)$39 上海粗炒

哈囉!一天又過去,又到午飯時間。身上得3草加D散,食咩好?貢下貢下行到上環呢間滷水店,$40蚊鵝片飯咁抵?!睇下開飯之前收開$33蚊,個鵝片飯幾靚,一於呢個,點知話D鵝未得。咁好啦,就叫最平嗰個$23蚊鴨肉飯啦,點知又話D鴨未得。佢真係百冇。退而求其次,滷什飯有未?話有,就扑槌呢個啦!$25蚊找數。

個飯係熱辣辣既,簡直熱到燙口。滷什就有好入味既腩肉,豬腸,雞腎,豬耳,豆腐同埋潮州鹹菜。加罐青島,夠飽既。

開飯話10點開,點知係12點先開門

餐牌,鵝片飯先$40蚊

其他滷水正常價

鹵什飯,$25蚊

腩肉入味,好食

雞腎

豬腸

鹵水豆腐

多謝收睇!蛋蛋CheapEats 不定時上映!

熱賣及精選
抵食就算!好正

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-9 12:30 PM 發表

哈囉!一天又過去,又到午飯時間。貢下貢下行到上環呢間滷水店,$40蚊鵝片飯咁抵?!睇下開飯之前收開$33蚊,個鵝片飯幾靚,一於呢個,點知話D鵝未得。咁好啦,就叫最平嗰個$23蚊鴨肉飯啦,點知又話D鴨未得。佢真係百冇。退而求其次,滷什飯有未?話有,就扑槌呢個啦!$25蚊找數。

個飯係熱辣辣既,簡直熱到燙口。滷什就有好入味既腩肉,豬腸,雞腎,豬耳,豆腐同埋潮州鹹菜。加罐青島,夠飽 ...
可惜呢間只得外賣

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 金鴻峰 於 9-4-2021 12:32 PM 發表

抵食就算!好正
身上得3草加D散紙

引用:
原帖由 siutatbo 於 9-4-2021 12:36 PM 發表

可惜呢間只得外賣
小店嚟

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-9 12:30 PM 發表

哈囉!一天又過去,又到午飯時間。身上得3草加D散紙,食咩好?貢下貢下行到上環呢間滷水店,$40蚊鵝片飯咁抵?!睇下開飯之前收開$33蚊,個鵝片飯幾靚,一於呢個,點知話D鵝未得。咁好啦,就叫最平嗰個$23蚊鴨肉飯啦,點知又話D鴨未得。佢真係百冇。退而求其次,滷什飯有未?話有,就扑槌呢個啦!$25蚊找數。

個飯係熱辣辣既,簡直熱到燙口。滷什就有好入味既腩肉,豬腸,雞腎,豬耳,豆腐 ...
瘦老闆同太太喺斜路仔經營小店,出品的鹵水都幾好食㗎,16叔以前最鍾意買佢的鹵水鴨脷,40蚊有四兩

引用:

哈囉!一天又過去,又到午飯時間。身上得3草加D散紙,食咩好?貢下貢下行到上環呢間滷水店,$40蚊鵝片飯咁抵?!睇下開飯之前收開$33蚊,個鵝片飯幾靚,一於呢個,點知話D鵝未得。咁好啦,就叫最平嗰個$23蚊鴨肉飯啦,點知又話D鴨未得。佢真係百冇。退而求其次,滷什飯有未?話有,就扑槌呢個啦!$25蚊找數。

個飯係熱辣辣既,簡直熱到燙口。滷什就有好入味既腩肉,豬腸,雞腎,豬耳,豆腐 ...
外賣。
雜仲好,多野食。
$40食鵝片,抵。

引用:
原帖由 unclesixteen 於 9-4-2021 12:48 PM 發表

瘦老闆同太太喺斜路仔經營小店,出品的鹵水都幾好食㗎,16叔以前最鍾意買佢的鹵水鴨脷,40蚊有四兩
而家係太太同埋肥仔

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-9 12:49 PM 發表

而家係太太同埋肥仔
子承父業

引用:
原帖由 unclesixteen 於 9-4-2021 12:51 PM 發表

子承父業
老闆係廚房,肥仔做收錢

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-9 12:41 PM 發表

身上得3草加D散紙
你仲有個大西瓜呢!

引用:
原帖由 工廠男 於 9-4-2021 12:48 PM 發表

外賣。
雜仲好,多野食。
$40食鵝片,抵。
鵝片先抵食

引用:
原帖由 金鴻峰 於 9-4-2021 12:53 PM 發表

你仲有個大西瓜呢!
嘻嘻,我個水泡嚟

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-9 12:54 PM 發表

嘻嘻,我個水泡嚟
你都周圍去食嘢!

引用:
原帖由 金鴻峰 於 9-4-2021 01:08 PM 發表

你都周圍去食嘢!
好開心架

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]