• 瀏覽: 8,918
  • 回覆: 84
本主題由 Fred33 於 2021-4-10 09:53 PM 移動
老母呢幾日成日屌我垃圾又話唔知邊個架仔同我一撚樣32歲人工多我成倍, 人地做公務員45K一個月。又話佢一大學畢業就考到公務員

熱賣及精選
唔好睬佢

lukluk
是不是中級 ,沙展個的

引用:
原帖由 無盡花花蝦米 於 2021-4-9 19:43 發表

是不是中級 ,沙展個的
我老每話唔係紀律部隊。
但唔知係做咩部門。

引用:
原帖由 thirdac 於 2021-4-9 07:46 PM 發表

我老每話唔係紀律部隊。
但唔知係做咩部門。
文職個的,都有好多

引用:
原帖由 無盡花花蝦米 於 2021-4-9 07:49 PM 發表

文職個的,都有好多
是旦一個文職 officer 都有可能 ...

樓主起多的底先

可以肯定一定不是 專業職系

32歲45k其實好少,專業職系講緊32歲100k以上都大把。

是九能旦啦, 叫人地個仔養埋你老母咪解決囉

當佢24歲做MPS Pt. 14的Officer, 32歲如果未act高一級的話就跳到MPS Pt. 22 ($44,555), 大致相當於你講既case

有的人說不清哪裡好
但就是 誰都替代不了
引用:
原帖由 thirdac 於 2021-4-9 07:41 PM 發表

老母呢幾日成日屌我垃圾又話唔知邊個架仔同我一撚樣32歲人工多我成倍, 人地做公務員45K一個月。又話佢一大學畢業就考到公務員
咁你依家都 24K 左右,
就算廢 L 到 24 歲一畢業就去做 ACO,
依家大約都係 MPS 11 左右,即係 25545。
同你依家差不多。
即係呢,你唔係好似果個人咁,做到 EO2 級數嘅位,
咁就一定都係廢。

你廢唔廢,其實係相對嘅遮,
同醫生律師業主比,咁就真係廢到核爆,
做一年唔及人地一個月嘅收入呀。
同創 sir 果啲 28 歲仲只係撈份 SBLA,月入八九千,
咁你簡直係創 sir 嘅偶像!

我都想搵返張新圖⋯⋯
大把社工都係呢個價錢

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-4-9 10:12 PM 發表

咁你依家都 24K 左右,
就算廢 L 到 24 歲一畢業就去做 ACO,
依家大約都係 MPS 11 左右,即係 25545。
同你依家差不多。
即係呢,你唔係好似果個人咁,做到 EO2 級數嘅位,
咁就一定都係廢。

你廢唔廢,其實係相對嘅遮,
同醫生律師業主比,咁就真係廢到核爆,
做一年唔及人地一個月嘅收入呀。
同創 sir ...
屎san,專業人士縱然收入比平民百姓多好多,但仍然可以好貪心

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0409_00822_001.html

人無恥便無敵!
引用:
原帖由 SUN002 於 2021-4-9 10:23 PM 發表

屎san,專業人士縱然收入比平民百姓多好多,但仍然可以好貪心

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210409/bkn-20210409164436307-0409_00822_001.html
依家講緊樓主係咪廢。
有錢佬更貪心,都唔代表樓主得 25K 唔係廢。

我都想搵返張新圖⋯⋯
佢課左幾多金培養你先?
人地可能幼稚園開始讀名校再大量金錢外補培育
人地九龍塘讀,你屋村垃圾學校點比?吊返佢tim呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]