• 瀏覽: 7,364
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
台灣術數界每有新創見,好聽就係尋根究底,探古尋源。唔好聽就係走火入魔,以自為是。例如在歷數方面早前就有人講“日月合朔”,不單改出生時辰,更重編歷法,改變出生日字。而今日睇新聞,在術方面又幾恐怖

https://www.hk01.com/熱爆話題/609808 ... utm_medium=referral

納甲輔玄空
四象補天工
熱賣及精選
想發達想到傻咗,屍油都用

師兄師姐
台灣術數界一向都係先聲奪人估佢唔島,今次新作,身為術界一份子真係有點失望,破壞仟古年黎聲譽

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-4-10 11:59 AM 發表

師兄師姐
台灣術數界一向都係先聲奪人估佢唔島,今次新作,身為術界一份子真係有點失望,破壞仟古年黎聲譽
師兄近排身體可好?

引用:
原帖由 Geohobbist 於 2021-4-10 09:42 AM 發表

台灣術數界每有新創見,好聽就係尋根究底,探古尋源。唔好聽就係走火入魔,以自為是。例如在歷數方面早前就有人講“日月合朔”,不單改出生時辰,更重編歷法,改變出生日字。而今日睇新聞,在術方面又幾恐怖

https://www.hk01.com/熱爆話題/609808/為嫁入豪門買天價屍油搽嘴-台女星滿口屍臭味啜富豪-下場超慘?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
呢啲唔係數了,係術吧

引用:
原帖由 Geohobbist 於 2021-4-10 09:42 AM 發表

https://www.hk01.com/熱爆話題/609808/為嫁入豪門買天價屍油搽嘴-台女星滿口屍臭味啜富豪-下場超慘?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
我知道玄學界有分術同數這兩個項目。

一般我們學的八字、紫微斗數、六壬等等係數的項目。
另外,有一類係法科之類的術項目。
我個人就不會接觸這類術的項目,因為我覺得這類就真係偏向有少少邪道。

要知道你用了法術而吸去了好處,將來係要還返。
物理學能量守恆定律,人有怎會無端端而來一點好處呢
明顯係先洗未來錢吧。

所以,這些方法,我不恥去學

引用:
原帖由 秋天小甩頭 於 2021-4-10 12:57 PM 發表

我知道玄學界有分術同數這兩個項目。

一般我們學的八字、紫微斗數、六壬等等係數的項目。
另外,有一類係法科之類的術項目。
我個人就不會接觸這類術的項目,因為我覺得這類就真係偏向有少少邪道。

要知道你用了法術而吸去了好處,將來係要還返。
物理學能量守恆定律,人有怎會無端端而來一點好處呢
明顯係先洗未來錢吧。

所以,這些方法,我不恥去學
師兄知有冇一種借桃花術數?
因為尋日有網友分享自己之前老友俾男友呃,又打又呃感情好差,打到入院,當時借咗網友一把梳、一套衫、化妝品,之後就同網友失聯亦避開佢,網友就突然同月俾結婚男友飛,但借人野個位就極速嫁醫生,好多巧合咁,有冇咁事?

引用:
原帖由 formula0106 於 2021-4-10 12:49 PM 發表

師兄近排身體可好?
師姐,多謝關心。
轉入辛丑年短短時間,發生咗好多事情。
身體狀況似乎轉差咗,出現咗類似中風的徵兆,所以約咗家庭醫生,仲有腦科心臓科醫生,睇睇有冇需要做檢查或者藥物上作出相應調整。
之前減少咗一粒藥,情緒仍然不穩定,已經同屋企人炒過幾鑊大,好彩大家體諒炒完又冇野。
工作上有同事調咗去另外一個部門,工作量多咗,工作壓力自然不少,好彩老頂都睇到我的付出,唔會炒油住掛,崖多幾個月。
二月底收到政府通知,三月底去咗考入藉試成功,排期等唱歌仔。(以為要等幾年)
跟咗個長輩去觀音廟幾次,心情平靜咗少少,同老人家有講有笑嘻嘻哈哈過一天。
清明前娘親搵過我,所以今天去掃清,期望先人收令享用,我心靈也得到一點安靜。
仲有記性差咗好多,講完轉頭已經唔記得,或者想講的突然唔知想講咩。
報告完畢

引用:
原帖由 formula0106 於 2021-4-10 03:17 PM 發表

師兄知有冇一種借桃花術數?
因為尋日有網友分享自己之前老友俾男友呃,又打又呃感情好差,打到入院,當時借咗網友一把梳、一套衫、化妝品,之後就同網友失聯亦避開佢,網友就突然同月俾結婚男友飛,但借人野個位就極速嫁醫生,好多巧合咁,有冇咁事?
我就無詳細研究過
不過,我相信坊間有這樣東西
不過,這類法術我始終覺得偏向邪門阻度

她今次好似有好運,嫁了醫生
將來,我覺得她會在婚姻上嘔特返出嚟

各位師兄師姐好、小弟認為風水都可能偏向於術、風水師為client擇吉做風水係會損耗自己福份。

玄空大卦
引用:
原帖由 燊輝 於 2021-4-10 03:22 PM 發表

師姐,多謝關心。
身體狀況似乎轉差咗,出現咗類似中風的徵兆,所以約咗家庭醫生,仲有腦科心臓科醫生,睇睇有冇需要做檢查或者藥物上作出相應調整。
之前減少咗一粒藥,情緒仍然不穩定,已經同屋企人炒過幾鑊大,好彩大家體諒炒完又冇野。
工作上有同事調咗去另外一個部門,工作量多咗,工作壓力自然不少,好彩老頂都睇到我的付出,唔會炒油住掛,崖多幾個月。
二月底收到政府通知, ...
多謝提供訊息

師兄上多D來吹水,散散煩心,呻訴下,人會冇咁鬱悶的

引用:
原帖由 秋天小甩頭 於 2021-4-10 03:27 PM 發表

我就無詳細研究過
不過,我相信坊間有這樣東西
不過,這類法術我始終覺得偏向邪門阻度

她今次好似有好運,嫁了醫生
將來,我覺得她會在婚姻上嘔特返出嚟
我就係覺得好巧合,佢借完野又避開人,心有愧啦!

我又係覺得邪門

引用:
原帖由 andoromedia 於 2021-4-10 04:21 PM 發表

各位師兄師姐好、小弟認為風水都可能偏向於術、風水師為client擇吉做風水係會損耗自己福份。
應該唔關事,唔算損耗呀

引用:
原帖由 formula0106 於 2021-4-10 05:59 PM 發表

我就係覺得好巧合,佢借完野又避開人,心有愧啦!

我又係覺得邪門
這些邪門野,少學為妙
折福折壽

引用:
原帖由 燊輝 於 2021-4-10 03:22 PM 發表

師姐,多謝關心。
二月底收到政府通知, ...
師兄,小心身邊,take care,祝身體健康,自從我唸佛經後,心情平靜了,沒有胡思亂想了,謝謝你之前幫我算迢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]