• 瀏覽: 3,781
  • 回覆: 33
  • 追帖: 4
新手第一次搞裝修,乜都唔識
請咗師傅剷底油油
想問下各位,而家咁嘅樣係已經叫剷哂底嗎??
但感覺幅牆好似冇乜剷咁
想請大家俾下意見謝謝!

熱賣及精選
師傅有沒說已完成了嗎?

有無話同你剷天花

引用:
原帖由 panpandada 於 2021-4-10 11:23 PM 發表

請咗師傅剷底油油
但感覺幅牆好似冇乜剷咁
想請大家俾下意見謝謝!

係, 通常都係咁. 唔會連舊灰都鏟起. 只會鏟撲起嘅灰.

根本無乜摌過, 揸流灘. 正式做係摌哂, UTUBE 有片睇, 無得話唔鬆唔摌, 2種灰2種配方物料, 點會留舊灰!

依家無事, 幾年後呢? 

點俾錢?一單過判工?日薪工數?工具材料邊個出?

引用:
原帖由 panpandada 於 2021-4-10 11:23 PM 發表

請咗師傅剷底油油
但感覺幅牆好似冇乜剷咁
想請大家俾下意見謝謝!

剷底要剷到見石屎底😂😂😂😂 好好價錢喎

如果個底夠結實,通常唔會剷到石屎層,勞民傷財。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
請問新樓要不要剷底才貼牆紙?謝謝

引用:
原帖由 Fish338 於 2021-4-11 11:51 AM 發表

請問新樓要不要剷底才貼牆紙?謝謝
新樓未必需要剷底,不過可能未收足水,貼牆紙有機會唔襟用。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
佢沒有剷底,剷底係剷走所有底灰,之後掃防霉漆,再批灰,再上三次乳膠漆,一分錢一分貨,而家只係補灰。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-11 12:15 PM 發表

新樓未必需要剷底,不過可能未收足水,貼牆紙有機會唔襟用。
黐牆紙要保持到幾多年, 先為之造工合格??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-4-11 04:07 PM 發表

黐牆紙要保持到幾多年, 先為之造工合格??
唔關造工事,牆有濕度,神仙都造唔好。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-11 04:11 PM 發表

唔關造工事,牆有濕度,神仙都造唔好。
縮骨、斜膊!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:

請咗師傅剷底油油
但感覺幅牆好似冇乜剷咁
想請大家俾下意見謝謝!

一分錢一分貨,啱價起到石屎底,求其化白水碌一陣離底油皮,氧化福粉面就是而加效果

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]