• 瀏覽: 2,982
  • 回覆: 28
本主題由 天字荳號飛 於 2021-4-16 07:24 AM 使用 提升卡 道具
消費券可否分五期供 (買) 冷氣???
比晒五期之後先安排安裝送貨

買吹水扇好,還是買美的移動冷氣好呢??

熱賣及精選
肯做分期都係無良大型連鎖店,收消費卷會唔會抬高機價

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-4-11 11:18 AM 發表

消費券可否分五期供 (買) 冷氣???
比晒五期之後先安排安裝送貨

買吹水扇好,還是買美的移動冷氣好呢??

有冰送那個? 自己加水。

別買, 不涼的。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-4-11 01:43 PM 發表

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcSBYcO6i7bP_uzi-jM01qn-NagB7mFu3fCY7n1E-L31EqxNct6exgl6IHfKYJc4rNXl-nTVH7mPYw&usqp=CAc
有冰送那個? 自己加水。

別買, 不涼的。
水電不可混合架;呢隻野有無經機電署批核架??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
劏房波博d 人 打左針中血全, 咁就派少d.   我仲識打栓塞。 不過鍾意講血全

連點派券都唔鬼知。 買tesla 高官車就鬼咁快

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-11 04:41 PM 發表

劏房波博d 人 打左針中血全, 咁就派少d.   我仲識打栓塞。 不過鍾意講血全

連點派券都唔鬼知。 買tesla 高官車就鬼咁快
研究咗個幾月, 仍未有細節, 求其噏四個支付系統名, 就當『取得階段性成果』!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-4-11 05:12 PM 發表

研究咗個幾月, 仍未有細節, 求其噏四個支付系統名, 就當『取得階段性成果』!!
支付寶hk 買大陸淘佬。

8達通 轉去 錢包, 再過錢返去銀行。

一千可買 咸魚 韓三叔 s9 二手 256M ram

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-11 18:08 發表

支付寶hk 買大陸淘佬。

8達通 轉去 錢包, 再過錢返去銀行。

一千可買 咸魚 韓三叔 s9 二手 256M ram
但可能到時支付寶HK,政府俾果筆$1000係淘佬交易唔到

暫時未知咩玩法

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-4-11 04:04 PM 發表

水電不可混合架;呢隻野有無經機電署批核架??
雪櫃, 洗衣機, 煮水壺, 電飯煲, 打邊爐,  蒸爐   
有水, 有電。(水電 混合) 分開及安全的。

實惠, aeon, echome 有供應。你去看下機電署批核不?

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-4-11 07:01 PM 發表

雪櫃, 洗衣機, 煮水壺, 電飯煲, 打邊爐,  蒸爐   
有水, 有電。(水電 混合) 分開及安全的。

實惠, aeon, echome 有供應。你去看下機電署批核不?
希望你屋企唔好火燭;唔好害無辜鄰居;啊彌陀佛!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-4-11 07:05 PM 發表

希望你屋企唔好火燭;唔好害無辜鄰居;啊彌陀佛!!
火燭多數衰明火。

1. 明火爐
2. 食煙,食中南海 煙頭燒著傢私
3. 明火香薰燒傢私
4. 南亞班友 慶祝點燈節,係屋企地板 狂點真蠟燭。

四樣都有著火見報 燒死人。

同電真係唔多算有啦更

引用:
原帖由 joly288 於 2021-4-11 01:06 PM 發表

肯做分期都係無良大型連鎖店,收消費卷會唔會抬高機價
唔只抬高價
跟據港商慣例,政府派幾多佢地加幾多,務求食盡買家既消費能力
正如李生所講既君子愛財,取之有道

.    @@@
   (  •̀ω •́  )::       ∧_∧  つ≡つ     
   へ__  / /:: (     `  Д´)=つ≡つ
(_\\  ミ)/::  (っ ≡つ=つ
  | `-イ::     |   /
  /y  ):: (   ヽノ
 //  /::      ノ>ノ
梗係吾得啦……劏房波話只可以買公仔麵!

引用:
原帖由 人若流水 於 2021-4-12 11:57 AM 發表

梗係吾得啦……劏房波話只可以買公仔麵!
有人連三十蚊風扇都買唔起,
不過劏房波 出一千蚊5次去 八達通買野最好。
可以轉到銀行, 銀行draw錢出黎入去 alipay hk.
咁就政府出錢買到好多把 3十幾蚊hk  7W風扇

幫到好多人用唔起自己荷包錢買完風扇放係開放式廚房外面去趕 油煙 入返 抽氣扇入口, 唔like就掉落垃圾桶影相po圖。

咁平,不用分期

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]